Inför helgens dubbelmöte mot LC Brühl

Formen är bra – det är inget snack om den saken efter den övertygande segern i seriefinalen mot Skuru tidigare i veckan. Och med en extra portion självförtroende är
Sävehof redo att möta schweiziska LC Brühl i den tredje omgången av EHFcupen.

– Det är bara att hålla igång farten och behålla glädjen för det vi håller på med, säger tränaren Magnus Johansson.

Förutom att hålla fokus på tre toppmatcher (elitserien i onsdags och helgens dubbelmöte i EHF-cupen) har han också hunnit med att förlänga sitt kontrakt med Sävehof. Därmed blir han kvar över säsongen 2011/2012.

Sävehof kommer förstås inte oförberett till matcherna mot LC Brühl. Genom svenska spelaren Johanna Wiberg, som i sitt danska klubblag FCK spelade Champions League-kval mot Brühl, har Sävehofs ledning fått en del information om schweiziskorna.

– Det finns inga världsstjärnor i laget, det är jämnt och de jobbar för varandra. De spelar en kontringsglad handboll, har Magnus Johansson fått berättat för sig.

Sävehof kommer i vanlig ordning lite på sitt eget spel, men publiken kan ändå förbereda sig på att det blir en viss skillnad från spelet i elitserien.

– I elitserien blir det mer spel, i de internationella cuperna bygger det ju längre man kommer i turneringen mer på den individuella skickligheten, inspel och avslut, berättar Magnus Johansson.

Och han är beredd på att det motståndaren kan överraska på många sätt:
– Internationellt är de mer taktiskt vågade än svenska lag. De kan plötsligt punktmarkera en spelare eller byta försvarsspel. Det kan se konstigt ut, men de är vana att göra så medan svenska lag mer håller sig till konceptet, säger Magnus.

Mikael Hjerpe

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..