170419_kvart_3_heid_640

INFÖR HEIDMATCHEN

Kvartsfinal 3
Sävehof vs Heid
Ikväll 19:00 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Ingenting är avgjort på förhand, men det är svårt att inte ha känslan av att Sävehof har ena benet i semifinal. 44-19 och 32-19 är stora segersiffror mot Heid och det finns såklart mycket som tränaren Henrik Signell är nöjd med från dessa matcher.

– Defensivt har det varit två likartade matcher. Vi gjorde egentligen inga ändringar mellan första och andra matchen och har inte behövt göra det heller, säger han.

Någon förändring blir det i alla fall till tredje kvartsfinalen. Jamina Roberts är tillbaka i matchtröjan, och det var länge sedan Signell hade en så här bred trupp att tillgå inför en match.

Sävehoftränaren tror att det blir ungefär samma karaktär av match som i de tidigare kvartsfinalerna.

– Jag vet inte vad Heid kan hitta på i det här läget. Vi kommer ha med oss olika scenario men jag tror att matchbilden kommer vara lik den vi sett tidigare, säger Signell.

Han gav spelarna ledigt från kollektiva träningar långfredag, påskafton och påskdagen och räknar med att laget ändå har tillräckligt med tid att förbereda sig inför det som kan bli den sista kvartsfinalen.

– Det handlar alltid om att ha en balansgång, både i den fysiska anspänningen och i den mentala  uppladdningen. Fysiskt sett ligger vi på en hög nivå hela tiden, det behöver vi eftersom vi har en ambition att gå långt i slutspelet och det är vi dessutom rustade för. Sedan var det ett bra tillfälle för spelarna att få fokusera på annat än handboll när vi hade många dagar mellan matcherna och det dessutom sammanföll med påskhelgen. Jag tror att vi tjänar på detta i längden, säger Henrik Signell.

 

 

 

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..