170921_henrik_signell_640

INFÖR HEID

Tittar vi i tabellen blir det tydligt att Sävehof har en del att spela för i avslutningen av SHE; först och främst för att hålla undan för jagande Kristianstad och behålla en plats bland de fyra i topp, men sedan också att göra allt vad som kan göras för att om möjligt kliva förbi Lugi till tredjeplatsen.

– Dessutom vill vi prestera bra och vinna matcher. Att vi kan få hemmaplansfördel i kvartsfinal och kanske till och med få möjlighet att välja på två motståndare är en ytterligare motivationsfaktor, säger tränaren Henrik Signell.

Segersviten är nu uppe i åtta matcher, och det positiva med den är förstås att den bygger självförtroende i truppen.

– Det är sällan man gör den perfekta matchen, och det finns saker vi kan förbättra från matchen i Boden. Men anfallsspelet är jag väldigt nöjd med i den matchen, säger Henrik Signell.

Det är två matcher kvar av grundserien att jobba med detaljer inför slutspelet.

– Vi vill höja vår lägsta nivå lite, bli starkare över hela banan och över 60 minuter. Vi är starka nu också, men kommer möta allt bättre motstånd när kvartsfinalspelet inleds. Då gäller det att vara med från början, i mitten och slutet av matcherna. Vi är redan starka i slutet, men ska hitta en ännu bättre grund för att bli mer stabila i både försvar och anfall, fortsätter Signell.

En förstärkning är Elin Hallagård som gjorde comeback i bortamötet med Boden senast. Hon matchas flitigt för att komma in i spelet bättre och bättre efter sin mammaledighet.

Amelia Lundbäck missade senaste matchen på grund av sjukdom och har varit krasslig även under den här veckan. Hennes medverkan mot Heid är därför osäker.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..