211027_heid_1920

INFÖR HEID MATCHEN

MATCHENS PROFIL

Linn Johansson
Född: 15 juli 2002
Position i laget: Mittsexa
Moderklubb: IK Baltichov
Debut i Sävehof: 2021

Efter helgens seger i Champions League riktas nu blickarna mot inhemskt motstånd när SHE har nått fram till sin femte omgång. För andra veckan i följd är det en derbyuppgörelse som står för dörren när BK Heid tas emot i Partille Arena och den unga talangen Linn Johansson hoppas att laget kan följa upp förra veckans vinster med en ny tvåpoängare.

Hittills har det framförallt blivit mycket speltid i försvaret för dig. Har det alltid varit en specialitet från din sida?

– Jag har alltid tyckt om att spela försvar. Sedan har det inte varit sagt att jag bara ska spela där, men jag har spelat mycket försvar och är tacksam för att få chansen där. Jag är inte den största eller starkaste spelaren, så jag får försöka spela lite smartare och jobba mycket med förararbete så att jag styr anfallsspelaren dit jag vill.

Sedan debuten förra säsongen och fram till nu känns det som att du inte haft några svårigheter att anpassa dig till en högre nivå och att du även kommit in i gruppen på ett fint sätt. Håller du med om den bilden?

– Jag tycker att det är en väldigt go trupp och vi kommer bra överens. Det har varit lätt att komma in i gänget och jag trivs jättebra. Från juniorserien till division 1, SHE och nu Champions League är det klart att det är stora nivåskillnader, men det har gått relativt bra och det gäller att gå in och göra sitt bästa i alla situationer.

Närmast väntar spel i SHE där vi har kommit fram till den femte omgången. Känns det inte som att det har spelats många fler omgångar egentligen?

– Jo, det gör det verkligen. Vi har spelat hur mycket matcher som helst, men det har ju varit mycket i Svenska Cupen och Champions League. Jag tycker att vi har gjort det bra och stått för stabila insatser.

Med så tätt spelschema, känner du att du behöver koppla bort handbollen mellan alla matcher och träningar ibland?

– Det är klart att man får försöka göra det. Man har jobbet och sedan försöker jag spendera mycket tid med familj och vänner också.

Avslutningsvis så är det derby mot Heid på onsdag. Vad har du för känslor inför den matchen?

– Att det ska bli väldigt roligt såklart! Jag hoppas att vi kan ta med oss det positiva från söndagens match och följa upp det med en fin prestation. Det ska bli extra roligt med ett derby.

 

INTERVJU MED RASMUS OVERBY

Mittemellan två Champions League-matcher gör sig IK Sävehof redo för veckans derby mot BK Heid. Inför onsdagens möte i Partille Arena utvecklar huvudtränare Rasmus Overby bland annat sina tankar om de senaste veckornas fina målvaktsprestationer.

Vad tar du framförallt med dig från söndagens seger i Champions League-spelet?

– Att det var en bra vändning där vi verkligen steppade upp från första halvlek till andra halvlek. Vi vann utan att göra en toppenmatch, så jag tycker att det var en bra vändning och vi fick två poäng utan att överprestera.

Hur mår truppen för tillfället skulle du säga?

– Jag tycker att vi mår bra. Vi gillar att vara iväg med varandra och gillar att umgås med varandra. Vi tycker att det är roligt att spela handbollsmatcher och det syns.

Sofie Börjesson stod för en fin insats mot Kastamonu och veckan innan var det Wilma Kroon Andersson som briljerade. Hur resonerar ni i målvaktsvalet för att hitta rätt?

– Vi har två duktiga målvakter som kan prestera på olika dagar. Det är inga konstigheter att det inte är samma som spelar hela tiden och jag är jätteglad över att ha möjligheten att ändra matchbild på målvaktspositionen. Det är enormt positivt att ha den kvaliteten på målvaktsposten.

Heid har precis bytt tränare inför onsdagens match. Hur mycket känner du att du kan läsa in dig på motståndet på förhand?

– I just den här matchen lägger vi all energi på oss själva. Det är ett lag som vi ska vinna mot om vi kommer upp i vår vanliga prestationsnivå och det är där som utmaningen ligger. Jag är ganska säker på att vi kommer möta ett lag med hög energinivå som inte fått den säsongsstart de hade hoppats på. Vi har full respekt för motståndarna men fokuserar mest på oss själva.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..