210930_hammarby_3_1920

INFÖR HAMMARBY

Köp biljetter >>>

Marcus Lennernäs
Född:
24 april 2002
Position i laget: Högernia
Moderklubb: Uppsala HK
Debut i Sävehof: 2021

I somras var Marcus Lennernäs påtänkt som en av de tongivande spelarna i U19-EM för Sverige. En skada satte dock stopp för de planerna och istället fick fokus riktas mot säsongsstarten och nya miljön i Partille dit han anslutit från Skånela IF. I senaste hemmamatchen noterades högernian för sitt första mål i Handbollsligan-sammanhang och själv har han stora ambitioner om att fortsätta bidra till lagets prestationer.

Hur har första tiden i Sävehof varit?

– Det har varit mycket nytt och man lär sig varje dag. Med ”Micke” (Apelgren) är det mycket taktik och små detaljer som gör skillnad. Det kan vara alltifrån hur man ska rikta kroppen till att man ska slå lite senare som mittsexa eller att man ska komma längre in i banan.

Vad är största skillnaden som du märkt om man jämför Sävehof med din tidigare klubb Skånela?

– Det är mycket skillnader, men jag kommer ju inte från något dåligt i Skånela heller. Det är svårt att sätta ord på det, men det är allt runtomkring och att det är väldigt noggrant med små detaljer på ett helt annat sätt, som jag nämnde tidigare. För mig har det blivit ett steg till. Först gick jag från ungdom till senior och nu är det från senior till ”senior-senior” i Handbollsligan.

I somras skulle du egentligen ha varit med i U19-EM, men missade tyvärr mästerskapet på grund av skada. Hur var det att tvingas lämna återbud?

– Det var jätte, jättetråkigt men livet går vidare och även om det var supersurt får man hoppas att det kommer nya chanser. Det var en liten fotskada som jag hade haft problem med innan, men jag var inte alls borta särskilt länge.

Senast det var match i Partille Arena gjorde du ditt första mål i Handbollsligan. Hur var det att smälla dit en boll i högsta serien?

– Det var kul även om det kanske inte var det bästa skottet, så det kändes mest skönt att den gick in än att man blev glad faktiskt.

Du är tillbaka från sommarens skada, första målet är gjort och du har fått en del speltid. Känner du att du har kommit in i det på ett bra sätt här i Sävehof?

– Det går framåt för varje dag men jag är långtifrån nöjd ännu. Med laget har vi som mål att vinna och mina personliga ambitioner är att vara med och vinna. Jag vill bidra på något sätt, anpassa mig till Handbollsligan och göra det bra.

 

Inför med Michael Apelgren

En riktig toppmatch väntar i omgång fyra av Handbollsligan. Nykomlingarna Hammarby IF har imponerat stort sedan uppflyttningen och endast IK Sävehof ligger framför dem i tabellen. Nu möts lagen i en tidig seriefinal i Partille Arena samtidigt som publikrestriktionerna släpps och vi äntligen kan välkomna hela publiken tillbaka. Huvudtränare Michael Apelgren menar att stödet från läktarna kan göra skillnad i en förväntad tät tillställning.

I senaste omgången var det repris på vårens SM-finalserie. Hur starkt var det att komma ifrån Skövde med två poäng?

– Den är vi jätteglada för. Det var en typisk bortamatch där det var lite mer komplicerat i andra med saker som hände runtomkring, men den här gången hanterade vi det bättre än i premiären mot Kristianstad. På bortaplan blir det mer tryck i hallen och det blåser lite mer, då gäller det att maximera det man själv kan påverka och inte tappa huvudet, så det är jag stolt över.

Nu väntar möte med nykomlingen Hammarby, vad är utmaningen när man möter just dem?

– Det är att de är bra. Det är seriefinal mellan ettan och tvåan och Hammarby är väldigt taktiskt smarta. De vann med tio bollar mot Malmö senast, vilket säger det mesta.

Det här blir första matchen helt utan restriktioner vad gäller åskådarantal i Partille Arena, vilken effekt tror du att det kommer att ha?

– Förhoppningsvis att vi som klubb visar att vi är glada att pandemin i handbollssammanhang ”är över” i och med att vi får ha full hall. Jag hoppas att det kommer mycket folk och att det syns hur mycket man har saknat att vara tillsammans i Partille Arena. Det är så små marginaler i våra matcher och i senaste hemmamatchen mot IFK Ystad var det fin stämning, det kan vara så att det gör skillnad när matcherna är jämna.

 

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..