KELVIN_NYHETSBREV

INFÖR HAMMARBY I ATG SVENSKA CUPEN! KVARTSFINAL!

ATG SVENSKA- CUPEN. RETURMÖTE KVARTSFINAL!

Måndag 21/11 klockan 19.00 

IK SÄVEHOF – HAMMARBY HANDBOLL (H)

Våra regerande Cupmästare fick en tuff match i Stockholm förra lördagen. Hammarby vann kampen med 6 bollar.

Nu väntar returmöte hemma i Partille Arena för vårt unga lag.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra herrar till en seger och avancemang till semifinal.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

Kelvin Roberts

Född: 2003

Position i laget: Niometersspelare

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2021

Trots förlust med sex bollar i det första kvartsfinalmötet mot Hammarby IF är det ett formstarkt IK Sävehof som nu gör sig redo för returen. I seriespelet har Gulsvart nämligen radat upp åtta raka matcher utan förlust och onsdagens oavgjorda resultat mot dåvarande fullpoängaren IFK Kristianstad var av meriterande karaktär. Inför måndagens match i ATG Svenska Cupen mot stockholmarna berättar Kelvin Roberts här bland annat om sin mångsidighet och vad som kommer krävas av laget för att lyckas avancera till semifinal.

Hur ser du tillbaka på onsdagens seriefinal i Handbollsligan som slutade 28–28 mot IFK Kristianstad?

– Jag tycker faktiskt att vi inledde matchen sjukt bra. Vi tog ledningen med 5–0, spelade bra försvarsspel och tryckte sjukt mycket i andrafas; det är så vi vill spela. Sedan tycker jag att vi började slarva med vårt eget och våra avtal, då rann det på och i slutet av matchen blev det 28–28. Man såg att vi inte var nöjda, samtidigt som Kristianstad smålog lite. Vi tog det som en förlust.

Du bidrog starkt till lagets drömstart på matchen när du hittade nätet vid två tillfällen. Kan du berätta om din roll i laget där du just nu har blivit något av en försvarsspecialist med uppdrag att även trycka på i offensiven när tillfälle ges?

– Jag har fått komma in och spela försvarare på båda tvåa-positionerna. Där känner jag mig väldigt trygg, speciellt på vänsternio då det är en fördel i andrafas när jag kan springa med.

Vanligtvis spelar du som mitt- och vänsternia, men i sommarens U20-EM utsågs du till turneringens bästa vänstersexa och nu har du haft mycket fokus på det defensiva. Berätta om den mångsidigheten som du visat upp!

– Jag är ganska atletisk, vilket gör att jag kan spela runt på lite olika positioner och behärska det. Speciellt på en kant eftersom jag har bra spänst. Det är väl mest kul och inget jag ser på så stort allvar, utan jag spelar där jag får spela och gör det bästa av situationen!

Har det alltid varit så att du flyttats runt på planen eller är det nytt för dig?

– För det mesta har det kommit nu, men tidigare har jag spelat på alla niometerspositioner. Som kantspelare har det kommit nu det senaste.

Vad kan du berätta om dig själv utanför planen?

– Jag är inte den som tjoar och tjimmar mest, utan jag är ganska lugn av mig. När jag inte är i hallen och spelar handboll så gör jag helst något annat. Då är jag med kompisar, går ut och shoppar eller vad som helst, så att det inte blir alldeles för mycket handboll.

I cupmatchen mot Hammarby på måndag ska ni försöka vända ett sexmålsunderläge. Vad tror du om möjligheterna att lyckas med det?

– Det känns som att vi fick lite av en chock när vi mötte dem i Stockholm där de gjorde en bra match och vi blev utspelade. Men vi vet hur bra vi är och ska komma med en sjukt bra energi och en massa power, så ska vi se till att vi kan ta hem det här!

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..