Inför H65 Höör med Ida Odén

Sävehofs damer tog sin 13:e raka seger i söndags då Skuru fick se sig besegrade med 30-24 i Partillebohallen. Laget har verkligen spelat bra hittills under säsongen och imorgon reser tjejerna till Skåne för att möta nykomlingen H 65 Höör på bortaplan. Ida Odén, som var en av planens giganter mot Skuru, vet vad som krävs för att ta en ny vinst.

– Det krävs att vi är noggranna och gör vad vi ska. Det är många som tror att vi kan åka dit och vinna lätt, men vi vet hur svårt det är är att spela sådana matcher och det gäller att vi är med från start.

Ida svarade för nio mål i förra matchen och är nöjd med lagets prestation.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra första halvlek, även fast vi mattades av lite i andra. För egen del är jag också nöjd, även fast det alltid finns saker man kan göra bättre.

Ida berättar vidare att nyckeln till säsongens framgångar ligger mycket i lagets vilja.

– Alla vill bidra på sitt sätt och hatar att förlora. Så vi försöker att göra det så lite som möjligt! Sen har vi också en väldigt bra lagmoral och är vältränade.

Efter morgondagens kamp väntar ett uppehåll på drygt tio dagar innan damerna ska spela tre matcher på en vecka.

– Under uppehållet kommer vi att koncentrera oss mycket på Viborg-matcherna och förbereda oss så mycket vi kan. De är ett väldigt bra lag och vi måste vara väl förberedda på alla sätt för att kunna ha en chans mot dem.

– Jag ser verkligen framemot vårsäsongen och slutspelet, toppat med två matcher mot Viborg, säger Ida.

Höör är fast förankrade i botten på tabellen och har endast tagit två poäng på tretton spelade matcher. Och Skåne-laget måste nu börja plocka poäng för att inte flyttas ner till i Allsvenskan nästa säsong.

Sävehof behöver poäng för att befästa sin serieledning, så det är upplagt för en spännande match i Björkvikshallen. Avkast sker klockan 19.00 och nu hoppas vi att tjejerna kan få med sig två viktiga poäng tillbaks till Partille.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..