Inför H43 Lund med Emil Berggren

IK Sävehofs herrar avslutar på onsdag seriespelet 2011-2012 när H 43 kommer på besök till Partillebohallen. Killarna återfinns innan matchen på en tredje plats i tabellen, medan det står klart att motståndarna från Lund kommer att få kvala sig kvar i högsta serien.

Emil Berggren var lagets bästa målskytt i förlustmatchen mot AG Köpenhamn, men är ändå inte helt nöjd med sin egen och lagets insats i den kampen.

– Jag tycker att det var tråkigt att vi inte kan bjuda upp bättre och lyckas hitta aggresiviteten vi haft tidigare i Champions League-spelet. Jag kan bättre, och hoppas kunna visa det i Köpenhamn nu på lördag. Det är samma visa för laget.

Om man bortser från den senaste förlusten, så har ändå Sävehof och Emil svarat för riktigt bra insatser i Champions-League spelet den här säsongen.

– Jag är stolt över att ha varit delaktig i den resa vi gjort i år. Inte många trodde på att vi skulle lyckas såhär bra och styrelsen var dessutom inne på ett mellanår ett tag. Vi har också haft enormt mycket skador, men allt det här har gjort oss starkare som lag. Om någon hade berättat för mig inför säsongen att jag skulle vara svinsur efter en förlust i en åttondelsfinal mot Köpenhamn så hade jag inte trott på det.

Imorgon spelas Sävehofs sista grundseriematch för den här säsongen och Emil vet vad som krävs för att ta två poäng.

– Vi måste vara ödmjuka och beredda att offra oss. H 43 har inte så mycket spela för, då de förbereder sig för ett kommande kvalspel, men vi ska absolut inte underskatta dem!

Efter morgondagens match kommer även kvartsfinalvalet att göras och Emil har ingen direkt drömmotståndare.

– Det är en lurig fråga. Elitserien är väldigt oviss, och jag vill inte skapa någon tändvätska åt de andra lagen nu. Men det vore kul att möta Tumba i både kvart, semi och final, tillägger han skämtsamt.

– Om vi ska lyckas bra i slutspelet så krävs det en proffsig attityd och noggranhet. Intesitenten kommer att skruvas upp både inför träningar och matcher. För egen del så gäller det att jag gör det jag är med för, alltså att göra mål. Det vore bra för laget om jag kunde höja skottprocenten lite grann så att vi får lite mera enkla mål, avslutar han.

Sävehof kan vid händelse av seger mot H43 ta över tabellens andra plats. Men då krävs det också att Ystad IF tappar poäng i sin bortamatch mot Tumba.

Matchen spelas i Partillebohallen och avkast sker klockan 20.10. Och nu hoppas vi att killarna kan avsluta seriespelet på ett bra sätt!

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..