LAURA-JENSEN_

INFÖR GYÖR MATCHEN I DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE!

ÄNTLIGEN!

Fyller vi Partille Arena.

Imorgon söndag 13/2 16.00 möter damerna de femfaldiga vinnarna av EHF Champions League mästarna ungerska Györ i Delo EHF Champions League

Köp dina biljetter enkelt på webben. Du sparar pengar (40 kronor billigare än vid matchstart). Du väljer din egen plats, du slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp. 

 

RASMUS OVERBY

Det har blivit dags för Champions League-gruppspelets sista hemmamatch för den här gången när Györ kommer till Partille Arena. Mot det obesegrade storlaget från Ungern vill IK Sävehofs huvudtränare Rasmus Overby se att hans spelare står för en insats som visar att varje situation ute på planen räknas. 

I onsdags blev det seger mot Kristianstad efter att ni hämtat ikapp ett tidigt underläge. Hur resonerar du kring er insats i den matchen?

– Vi ska vara nöjda över att vi kom ifrån med två poäng. Det var en insats som var upp och ner där vi började dåligt, men kämpade oss in och vi är nöjda över att vi vände matchbilden under de sista 40 minuterna. Den typen av matchstart får vi inte bjuda på igen.

Det har blivit lite av en trend att hämta upp underlägen den senaste tiden. Ser du det som en styrka eller är det negativt att hamna i den typen av situationer?

– Jag tycker att det är en styrka som vi har i laget att vi rent lagmoraliskt kan ta oss tillbaka i matcher. Det är viktigt att klara av, men vi ska heller inte sätta oss i sådana lägen, utan vi måste ha fullt fokus när matchen börjar. Möter man bra motstånd så är det en bra prestation över 60 minuter som krävs och sett till just onsdagens match så är vi nöjda med att komma ifrån med två poäng.

När ni mötte Györ på bortaplan i höstas vann de med stora siffror. Hur mycket tittar ni tillbaka på det mötet när ni nu förbereder er inför helgens match mot dem?

– Det är klart att vi kollar lite på den matchen. Györ är ett enormt duktigt handbollslag och sett till de siffror du hänvisar till så är inte vi det enda laget som Györ vunnit med mycket mot. De har inte förlorat i Champions League ännu och är väldigt bra just nu. Så det blir en svår match, men vi ska försöka få en bra känsla och försöka se om vi kan sätta delmål att leva upp till. Vi ser hur långt vi kommer på det, men prestationen är det som blir det viktiga.

Vilka delar i just er egna prestation är det som du ser blir extra viktiga på söndag?

– Det är att när man får en liten chans att göra mål så ska man ta den och att när man får chansen att sno en boll så ska man ta den. Alla små situationer ute på planen som man kan vinna ska man se till att ta. Det viktigaste är att våga ta ansvaret.

Klubben starkare nu när pandemin förhoppningsvis är ”över”. 

 

Laura Jensen

Född: 2 maj 1999

Position i laget: Niometersspelare

Moderklubb: Grindstedt GIF

Debut i Sävehof: 2020

 

Med ett färskt undertecknat avtal står det klart att Laura Jensen blir kvar i IK Sävehof även de närmaste åren. 2020 anslöt niometersspelaren till föreningen från Danmark och visade omedelbart vilken hängivenhet hon har till att utvecklas inom handbollen. Inför söndagens Champions League-möte med Györ i Partille Arena berättar hon här om sina tankar kring kontraktsförlängningen och hur det ska bli att stå öga mot öga med några av världens bästa spelare.

 

Mellan alla matcher har du hunnit med att skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Kan du berätta om det beslutet?

– För det första är jag superglad över att vara i Sverige, Göteborg, Partille och Sävehof. Sverige har gett mig ett väldigt positivt intryck och jag tycker inte att jag är klar här ännu. Jag var sugen på att förlänga och efter bra samtal med (Emil) Berggren och nye tränaren Jesper (Östlund) så skrev jag på ett tvåårskontrakt. Jag är glad över min roll i laget och ser fram emot att spela ännu fler europeiska matcher, spela om titlar och jag hoppas att vi avslutar säsongen med ett SM-guld i år och att det gärna blir fler titlar med Sävehof. Jag gillar att vara en del av en vinnarkultur och en vinnarklubb som är så familjär som Sävehof.

 

Det märks att du trivs väldigt bra här, men förra helgen fick du ändå komma hem till Danmark. Hur var det att spela i hemlandet när ni mötte Odense i Champions League?

– Det var faktiskt lite känsligt och det kändes att man var hemma. Det gick snabbt att känna av att man var i Danmark och det gick snabbt att börja prata danska när man kom över på andra sidan Öresundsbron. Sedan att få se familjen, kompisar och folk runt i hallen som man känner hemifrån som kom till Odense för att kolla på matchen. Man ser fram emot att komma hem, men det är lika kul att komma tillbaka hit och man är glad över sin vardag som vi har här i Sävehof, men det var härligt att komma hem.

 

I nästa match ställs ni mot Györ, som är ett av världens absolut bästa lag. Vad tänker du inför matchen?

– Det blir superhäftigt och magiskt att spela mot världens bästa lag med så bra spelare, individer och människor som de är både på och utanför planen. Så vi ser fram emot matchen som är en stor utmaning, men vi ska försöka ha väldigt kul när vi spelar handboll och ge allt vi kan. Man kan göra allt utan talang; man kan springa hem och vi ska göra det som varje handbollsspelare kan göra och kämpa på. Det ska bli väldigt kul och vi hoppas att det kommer många till Partille Arena, också för att kolla på världens bästa handbollslag. När vi var i Györ senaste gången förlorade vi stort, men det var kul att spela för vi spelade mot de bästa i världen.

 

Om man tar ett kliv tillbaka och blickar tillbaka på hur det var att spela som barn och att du nu har nått fram till att möta världens bästa lag. Tänker du något i de banorna?

– Ja, det gör man ibland. Men vi är alla handbollsspelare som får ta tre steg, studsa och göra mål. Men ja, jag tycker att det är häftigt att spela mot världens bästa lag. Man får också njuta av det, för jag vet aldrig om jag får testa på att spela mot Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen, (Estelle) Nze Minko och… ”you name it” igen. Man får ta den chansen man får i livet.

 

Du har varit inne på publikaspekten och det här blir första matchen i Partille Arena där det får vara full kapacitet på era matcher efter att restriktionerna släppts. Du är en spelare som gillar energi, så att få stödet från läktarna antar jag är jätteviktigt.

– Det är jätteviktigt. Vi vet att vi ska komma med allt vi har och då är det energi och det är att gå mot mål och det är att ha utstrålning. Det gillar vi att få med från läktarna, så att vi kan rida på den vågen. Jag skulle uppskatta det väldigt mycket om det kommer många som kommer och kollar på oss som är bästa laget i Sverige, men också för att kolla på ett av de bästa klubblagen i världen.

 

Vilka steg ingår i din process att ta hand om kroppen för att vara fräsch inför matcherna nu när ni spelar så mycket som ni gör?

– Det låter kanske lite segt men det är sömn, mat och återhämtning så att du får kroppen att fungera. Det handlar om att ta hand om de få träningar vi har och att träna på bra i de få träningar vi har. Vi får också testa att snacka om grejerna på matcherna ibland när man inte hinner träna på det. Det är mycket taktik, vila, återhämtning och mat som gör att man är skarp i matcherna

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..