Inför första semin med Jenny Alm

Sävehofs damer slog enkelt ut VästeråsIrsta HF i kvartsfinalserien med 3-0. Och imorgon drar årets semifinalserie igång när Team Eslöv IK gästar Partillebohallen för den första matchen. Skåningarna lyckades till sist vinna en dramatisk kvartsfinal mot BK Heid med 3-2 i matcher och nu väntar alltså en finalrepris från 2011 på att ta sin början.

Jenny Alm svarade för flera riktigt bra insatser mot Västerås och hade stor del i att laget lyckades gå vidare så pass enkelt.

– Jag är absolut nöjd med min insats. Jag kom in bra i matcherna och fick mycket speltid. Man kan ju alltid prestera bättre, men på det stora hela är jag nöjd. Laget gjorde också mycket bra insatser, men jag tycker att vi har mera kvar att ge, säger hon.

Sävehof vann de tre tillställningarna i kvartsfinalen ganska lätt och var aldrig riktigt hotat resultatmässigt i någon av matcherna.

– Vi spelar bra handboll, får igång ett bra målvakts- och försvarsspel och det leder fram till att vi får enkla kontringsmål. Sen går vi runt på många spelare som gör att vi orkar hålla fokus under matcherna.

Det var nästan två veckor sedan Sävehofs damer spelade match och laget har tränat mycket styrka under den matchfria perioden.

– Vi har kört på som vanligt med fys och handboll under uppehållet.

Imorgon är det dags för Jenny och laget att spela den första matchen mot Eslöv och Jenny har bra koll på motståndets styrkor och svagheter.

– Eslöv är ett bra lag med bra spelare på varje position. De är kontringsstarka med en målvakt som gärna kastar. De har haft lite tufft med målskyttet i år, men å andra sidan så har de inte släppt in många heller.

Den 12 maj spelas 2012-års SM-finaler i Malmö och Jenny vet vad som krävs om laget ska lyckas ta sig dit.

– Vi måste höja oss ett snäpp både framåt och bakåt samt tuffa till oss i alla lägen. Sen ska vi fortsätta att löpa mycket, avslutar hon.

Den första matchen i semifinalserien mot Team Eslöv IK spelas alltså imorgon i Partillebohallen. Avkast sker klockan 16.10 och nu hoppas vi att tjejerna kan få en bra start på matchserien!

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..