Inför finalen, Sävehof – Skövde

För femte året i följd möts Sävehof och Skövde i SM-finalen för damer. Enahanda? Äh, vi skulle vilja påstå att det är mycket stimulerande. Vi kände tränaren Magnus Johansson på pulsen inför finaldagen.

Ja, nu är vi här igen… final mot Skövde – Hur känns det?
– Bra! Det är de två bästa lagen som spelar final, de två bäst organiserade lagen i elitserien också. Känns som det blir en final med positiv handboll för lagen är jämnstarka.

Ni var först att bli finalklara. Följde du Skövdes avgörande semifinal?
– Ja, jag såg den på tv. De imponerade storligen. Skövde är bra när de får spelet att stämma, och de spelade den matchen på ett sätt som vi inte riktigt sett dem göra förut. De har precis som vi haft lite av varannandags form tidigare.

Hur förbereder du laget på en guldmatch?
– Vi förbereder oss på vad Skövde gör bra: de snabba omställningarna, sättet att spela anfall och försvar. Sedan går vi närmare in på individer i laget och deras spelmönster och vad de vill göra. Men det här är inga nyheter för vare sig mig eller spelarna. Det är två lag som känner varandra väl som möts nu.

Vad tror du kommer att avgöra?
– Matchform och vem som för överläge. De kanske är naturliga favoriter i kraft av deras serieseger och att vi inte vunnit mot dem i serien.

– Men det är jämna och bra lag. När Skövde får till det är de kanske lite snabbare i omställningen, men när det stämmer för oss är vi också bra. Skövde har en bra målvakt, och det har vi också.

Hur har ni laddat upp de sista timmarna på plats i Malmö?
– Laget åkte från Partille strax före lunch i går. Vi tränade en gång efter ankomst till Malmö, men inte inne i finalarenan. Vi fick 45 minuter här inne tidigare idag och då handlar det mest om att känna atmosfär, känna hur golvet och ljusförhållandena är.

Det här slutspelet går till historien… för damhandbollen måste det här väl vara det stora genombrottet ur intressehänseende?
– Ja, det är verkligen roligt. Både vi och Skövde har haft fem tuffa semifinaler, och i slutändan är det ändå de två bästa lagen som möts. Det är riktigt bra och det ska bli kul att få spela final med de förutsättningarna.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..