Inför finalen med Niclas Barud

Niclas Barud, 23, gör idag sin sista match för IK Sävehofs herrlag i SM-finalen mot IFK Kristianstad. Efter kvällens tillställning väntar en ny utmaning i den danska ligan då Niclas valt att spela för Aalborg HK.

Laget genomförde tidigare idag ett lättare träningspass och Niclas är nöjd med händelserna på planen.

– Det kändes bra. Men det var synd att ”Frasse” (Mikael Franzén) blåste av fotbollen så fort. Det var oavgjort och jag ville gärna att mitt lag skulle vinna, säger han lite skämtsamt.

I finalen väntar IFK Kristianstad som kommer till match med ett stort publikstöd i Malmö Arena.

– Det är alltid kul att spela inför mycket folk. Kristianstad har ett väldigt bra anfallsspel med en stark trio på linjen. Och det gäller för oss att få stopp på deras offensiv. Vi måste vi få igång vårt målvakts-och försvarsspel. Jag tror att vi vinner med fyra bollar, 26-22.

Kvällens tillställning kommer även att bli Niclas sista match i Sävehof-tröjan. För till säsongen 2012-2013 flyttar han till Danmark för att spela i ”svensk-laget” Aalborg HK.

– Det ska bli väldigt roligt att spela i en ny liga. Det är också väldigt kul att jag får med mig många svenska kompisar i laget, så som Tobias Aren som nyss skrev på, avslutar han.

Herrfinalen visas på SVT2 med matchstart klockan 18.00.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Martin Gunnérus

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..