INFÖR EUROPEAN LEAGUE RK NEXE

Kroatiska storlaget Nexe till Partille Arena!

Nu väntar en stormatch med tre omgångar av gruppspelet i European League. Det kroatiska topplaget med ett par landslagsspelare Nexe kommer på besök.

Efter en gastkramande match mot La Rioja i veckan säkrade Sävehofs herrar en åttondelsfinal i European League.

Sävehof ligger på plats 2 i gruppen efter Magdeburg och Nexe parkerar på 3:e plats. Kampen om plats 2 i gruppen är stenhård. Seger för Sävehof imorgon ökar chanserna att nå denna.

PLATS: Partille Arena

TID: Tisdag 22/2 18.45 

Kom och stötta våra herrar!

 

MICHAEL APELGREN

Ni följde upp avancemanget i Europa med att ta en storseger mot Ystads IF. Gick det enklare att säkra de två poängen än vad ni för väntat er på förhand?

– Ja, det blev överraskande enkelt till slut, men tror inte vi ska dra för stora växlar av den matchen tyvärr då Ystads IF antagligen är väldigt besvikna på sin egen insats. Men kul för oss att det blev så stor seger mot en potentiell guldkandidat. 

Inför tisdagens match mot Nexe är ni som sagt redan vidare till åttondelsfinal i European League. Hur resonerar du kring de matcher som kvarstår i gruppspelet?  

– Vi vill fortsätta att göra allt för att hamna så högt som möjligt så att vi teoretiskt får så bra lottning som möjligt i åttondelen. Nexe är ett extremt bra lag som slog oss lätt i Kroatien, så det ska bli intressant att se om vi har utvecklats under säsongen och närmat oss deras nivå.

Senast ni mötte Nexe blev det förlust med 31–39. Vilka delar i ert spel behöver ni framför allt få att stämma för att få till ett bättre resultat mot den här gången?

– Försvarsspelet behöver förbättras från vårt förra möte med dem. Plus att det faktiskt var de som kontrade sönder oss. Det brukar vara vår styrka, så där vill vi verkligen förbättra oss. 

 

Emil Berlin

Född: 24 februari 2001

Position i laget: Vänster 9

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2018

Du har fått alltmer speltid i de senaste matcherna och levererat såväl mål som assist. Hur känner du att din status är för tillfället efter att ha missat inledningen av säsongen?

– Jag känner att formen blir bättre och bättre, i början satt varken tajmingen eller något annat, men i takt med mer speltid så har det kommit tillbaka.

Med avancemanget till åttondelsfinal redan säkrat. Går det att njuta lite mer av de återstående gruppspelsmatcherna i European League?

– Kanske lite grand, men vi har fortfarande en placering i gruppen att spela för och kanske framför allt vill vi ha revansch mot Nexe 

Det är Nexe från Kroatien som står för motståndet i Partille Arena imorgon. Vilka lärdomar känner du är värdefulla att ta med sig från den här typen av internationella matcher?

– Det är en helt annan typ av matcher man får i Europa jämfört med här hemma. Det finns en större X faktor hos flera av motståndarna vilket gör att man måste vara så nära 100% i hela matchen, annars kan det svänga betydligt fortare än om vi har en dålig period i Handbollsligan.