190305_enkronasmatchen_2_640

INFÖR ENKRONASMATCHERNA IKVÄLL

18.00 Sävehof vs Heid
19.45 Sävehof vs Skövde
FRI ENTRÉ

Herrlaget

Det är enkronasmatcher i Partille Arena och Sävehof vill förstås höja värdet till nya nivåer. I tabellen ligger IFK Skövde två placeringar högre upp och med ett försprång som är sex poäng till svenska mästarna.
– Slutspelsplatsen känns ganska klar och det handlar om position i tabellen, och ska vi ha någon chans att klättra är det förstås en fördel att vinna matcher… Samtidigt är det inte placeringar vi spelar för. Vi vill vinna varje match men tittar mer på oss själva och vår utveckling, säger tränaren Kristian Berndtsson.

Sävehofs formkurva känns alltjämt positiv, men Kristian Berndtsson är än mer imponerad av Skövdes trend. Skövde har andraplatsen två poäng bort och inom räckhåll.
– Vi mötte dem i höstas då vi tog tre av fyra poäng på bortaplan möt dem, men nu är det en helt annan situation, påpekar Kristian Berndtsson.

Efter juluppehållet har Sävehof en mängd bra matcher. Enda plumpen kom mot Ystads IF i förra veckan, och den missen svider en aning även om Sävehof hittade tillbaka till vinnarspåret mot Önnered i tisdags.
– Vi fullföljde inte vår matchplan till hundra procent över hela banan. Klart att det kan vara bra med en näsknäpp om vi drar nytta av den inför kommande slutspel, men vi vill ju vinna varje match vi spelar, säger Kristian Berndtsson.

Nu blir det kort om tid mellan matcherna, men detaljen stör inte Berndtsson.
– Med vår höst bakom oss kan vi påminna oss om att ha varit i den här situationen tidigare. Jag tror inte det kommer påverka oss speciellt mycket. Vi har fått ägna oss åt återhämtning och ingen fysiskt ansträngande träning, annars känns allt som vanligt, säger han.

Damlaget

Det återstår två omgångar av SHE och för Sävehofs del har matcherna ingen betydelse för placering i tabellen – svenska mästarna kommer sluta trea i grundserien. Men tränaren Rasmus Overby säger att avslutningen ändå har stort sportsligt värde.
– Det handlar väldigt mycket om vår egen prestation som vi ska ta med oss in i slutspelet. Men det handlar också om någonting annat. Vi kan få möta Heid i en kvartsfinal, och vi kan ställas mot Skuru (motståndare i sista omgången i SHE) i en semifinal om vi tar oss dit. Därför är det viktiga matcher som är kvar av grundserien, säger han.

Även om det är fri entré till derbyt mot Heid räknar Rasmus Overby med att ingenting annat blir gratis. Heid har inte säkrat sin slutspelsplats och kommer sälja sig dyrt.
– Vi måste ställa in oss på kamp. Samtidigt tycker jag att vi fått mycket bättre fart i vårt spel på sistone. Det är på en annan nivå än tidigare. Framför allt är det anfallsspelet som utvecklats, säger han.

Hos Sävehof saknas Amelia Lundbäck som har en skada i handleden och blir borta några veckor.

Mer info om kvällens matcher i GAMEDAY – SÄVEHOF appen

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..