180225_onnered_640

INFÖR DERBYT MOT ÖNNERED

Sävehof vs Önnered
Söndag 25 februari 17.00 i Partille Arena
Köp biljetter >>>

Sävehof är inne i en period med bra prestationer på löpande band och är obesegrat sedan den 10 januari. Sex vinster i följd – bland annat efter bortamatcher mot Höör och Skuru (ettan och tvåan i tabellen).

– Vi har jobbat bra hela tiden, men det är inte länge sedan situationen var den omvända och vi hade många förluster i följd. Det är starkt av oss att komma tillbaka, tjejerna har tagit till sig det vi pratat om. Samtidigt har vi ledare jobbat med att få spelarna att tro på sig själva, och i det arbetet tror jag att de här segrarna varit viktiga, säger tränaren Henrik Signell.

Fyra matcher återstår av grundserien – efter Önnered följer Boden (borta), Heid hemma) och Eslöv (borta). Sävehof har avgörandet om en topp-4-placering i egna händer, eftersom Lugi och Kristianstad möter varandra innan seriespelet summeras.

– Vi har sagt att tiden rimligtvis gör oss bättre, dels för att vi haft spelare som inte varit tillgängliga under höstsäsongen men också för att vi har många nya spelare i laget. Jag tror att andra har respekt för oss, för vi är starka just nu, säger Henrik Signell.

Onsdagsmatchen mot Skuru avgjordes i den andra halvleken, och det har varit signifikativt för Sävehof att spela bra över 60 minuter. Men ingen lutar sig bakåt och slappnar av, ambitionen att hela tiden bli bättre driver laget till utveckling.

– Det finns många delar att förbättra, för vi var inte på något sätt perfekt i någon lagdel, men vi är fysiskt starka och har fart och det vill vi fortsätta arbeta med, säger Henrik Signell inför mötet med Önnered.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..