210106_onnered_640

INFÖR DERBYT MOT ÖNNERED

Matchens Profil: Jamina Roberts
Född: 28 maj 1990
Position i laget: Vänsternia
Moderklubb: IK Sävehof
A-lagsdebut: 2008

Hon har spelat 172 landskamper och gjort 357 mål. Hon är äldst i klubblaget, och erfarenhet från två sejourer med spel utomlands. Dessutom har hon sex SM-guld i medaljskåpet eller var hon nu förvarar dem… Jamina Roberts är inte bara matchens profil utan hela SHE:s affischnamn. Om vi bortser från EM med landslaget, så är detta första tävlingsmatchen på nästan sju veckor. Hur känns formen?
– Jag har ju varit iväg med landslaget så jag vet inte riktigt, men det känns bra. Vi har ju tränat på som vanligt, och hade ju två matcher inplanerade i mellandagarna men som ställdes in med kort varsel. Vi är taggade och vill spela match. 

Det var Önnered senast också, och storseger på bortaplan. Hur hanterar ni känslorna efter betryggande 37-21 inför returen?
– Vi kan inte förlita oss på det resultatet nu. Samtidigt har vi med oss att gör vi det vi skall, så är vi bättre än Önnered. Det gäller bara att göra jobbet, och det tror jag vi gör igen.

Du har ju spelat utomlands ett par år. Vad är det som skiljer Sävehof i dag från Sävehof innan du stack iväg?
– Det är en stor skillnad. Nu är jag äldst i laget, det var jag inte då. Då var vi helt överlägsna, och nu är det inte på samma sätt. Visst är det kul att vara överlägsen, men det är kul att veta att vi måste prestera bra för att vinna också, det är mer utvecklande.

Det har hänt annat också. Du blev mamma i augusti, och var tillbaka i laget i september. Det känns som två heltidssysselsättningar… hur får du schemat att fungera?
– Det går ju… Emil (Berggren) tar hand om dottern när jag tränar. Men sedan är det såklart skillnad. Jag är inte skitpigg alla dagar. Som i natt, då vaknade vi av att det luktade bajs i rummet och fick gå upp och byta på Lou och bädda med nya sängkläder. Det blir inte riktigt samma uppladdning som det var innan jag blev mamma. Hon har ju sin rutin, vaknar två-tre gånger per natt, äter och somnar om. Men det är inte säkert att jag somnar om direkt utan ligger ibland vaken i en timma… Fast det är självvalt, jag klagar inte.

Vi har just firat nyår. Har du avgett något nyårslöfte?
– Ja… att inte bli gravid i år… Haha… jag ska rensa en del bland mina kläder också, men annars avger jag inga nyårslöften.

Din egen roll i laget – hur viktig är du för Sävehof den här säsongen?
– Jag vet inte riktigt. Det är först nu på träning som jag hittat tillbaka till mig själv. Innan har jag mest krigat med min egen kropp. Man jag är äldst och har rutin, och det är väl något jag kan bidra med.

Tack, och lycka till!
– Tack själv.

RASMUS INFÖR DERBYT

Efter ett extra långt jul- och nyårsuppehåll är det dags för spel i SHE igen för Sävehof. Motståndet är detsamma som vid senaste tävlingsmatchen. Det blev 16 måls övervikt för Sävehof (37-21) den gången, men förutsättningarna inför returmötet med Önnered är annorlunda.
– De har fått tillbaka ett par spelare, gjort två matcher mot bra motstånd medan vi inte har spelat alls. Med andra ord är det mycket som hänt, och jag har därför svårt att hitta orsaker till varför vi inte ska vara toppmotiverade, säger tränaren Rasmus Overby.

Uppehållet, med det planerade EM-slutspelet i Danmark och ofrivilliga uppskjutna matcher mot Lugi till följd av Covid-19, har medfört att träningar också varit speciella.
– Men nu är vi sugna på att spela handboll igen, och det syns i laget, hälsar Rasmus Overby.

Rasmus ombeds också säga ett par ord om Jamina Roberts som är matchens profil den här gången:
– Jamina är en bra handbollsspelare som har väldigt stor betydelse för vårt lag. Hon är en förebild för många unga spelare, och säkert för några i vårt lag också. Hennes inställning och ödmjukhet är värdefull. Det är roligt att ha den kapaciteten i laget.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..