Inför derbyt mot Aranäs

IK Sävehof vs HK Aranäs
Söndag 14 februari 18:00 i Partillebohallen

Köp biljett online >>>

Aranäs sliter i skiktet av tabellen bland lagen som framför allt försöker hålla avståndet till Drott i botten men också att samla tillräckligt med poäng för att kunna undvika kvalserien för nytt kontrakt. På slutet har det varit lite motigt för Aranäs – fyra förluster på raken, men en stark decembermånad gav ändå åtta poäng i utdelning (totalt tio) och det har skapat någorlunda arbetsro.

Senaste segern kom för övrigt just mot Sävehof, så tränaren Jerry Hallbäck vet vad som krävs för att få stopp på sin tidigare arbetsgivare (var ju sportchef i Sävehof under fyra år).

– Förra gången fick vi till ett bra försvars- och målvaktsspel, och ska vi ha en chans att rå på Sävehof vill det till något liknande den här gången också. Vi måste få stopp på deras skytte och genombrottsspel och gärna få lite räddningar och eget kontringsspel också, säger han.

En granskning av Aranäs spelschema visar att laget haft det tufft på bortaplan. Enda segern kom mot Drott och i ett par matcher har Aranäs haft riktiga dippar. Senast mot Malmö, där man endast mäktade med elva mål.

– Det låter kanske tråkigt men i den situation vi är kan vi inte resonera annat än att vi tar en match i taget, och oavsett motstånd försöker vi lära oss efter hand att göra bättre och bättre ifrån oss. Att vi haft en del dippar på bortaplan speglar att vi saknar en del rutin, vi är ett ganska ungt lag, säger Jerry Hallbäck.

Målet är i alla fall tydligt – spel i Elitserien även nästa säsong.

– Om det sker via kvalspel eller om vi skulle hamna i ingenmansland är mindre viktigt, säger Jerry Hallbäck.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..