191109_GP_gyori_cocks_80x43

INFÖR CHAMPIONS LEAGUE

DELO Champions League
Sävehof vs Györi Audi ETO KC
Lördag 9 november 13.30 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Det är inte vilket motstånd som helst som svenska mästarna ställs inför i femte omgången av Champions League.

  • Världens bästa lag, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby utan betänketid när han beskriver Györi.

Sävehof inledde gruppspelet med att förlora med tolv bollar mot just Györi (23-35), men faktum är att det är ett riktigt hyggligt resultat i förhållande till hur andra lag lyckats i sina försök mot det ungerska laget. Banik Most förlorade med 25 mål, och Krim Mercator hade också tolv mål upp till Györi i lagens första möte.

  • För oss handlar inte den här matchen om att nå ett specifikt resultat. Det är hur vi agerar som är värdefullt, inställningen och viljan att visa att Sävehof är i Champions League för att vi är värda den här platsen, säger Rasmus Overby.

Han säger också att Sävehof med svenska mått har väldigt bra förutsättningar, men att man i en internationell jämförelse och då specifikt mot Györi inte har tillnärmelsevis liknande förutsättningar.

  • För oss är det en ära att få spela mot ett så här bra lag, och samtidigt som vi ska ha fokus på de saker som vi kommer överens om ska vi också njuta av varje sekund vi är på planen, säger Rasmus Overby.

 

VELUX Champions League
Sävehof vs Cocks
Lördag 9 november 16.00 i Partille Arena

Sävehof ligger alltjämt tvåa i Champions League-tabellen, och det är ingen tvekan om inställningen i laget:

  • Vi vill gå vidare, klargör managern Emil Berggren.

Finska Cocks besegrades med fem mål i första gruppspelsmatchen, och låter ju utifrån den insatsen inte som något hot, men Emil Berggren höjer ett varningens finger för dem som har den inställningen:

  • De har blivit mycket bättre nu, och det kommer bli en mycket tuffare match den här gången. Senast vi mötte dem kom de från en trasslig försäsong med många skador och laget var inte samspelt. Nu är det annorlunda.

Emil Berggren noterar att det finska laget har en bra besättning på niometer, och säger att det krävs detaljerade förberedelser för att ha kontroll på möjliga scenarier.

  • Vi vet att vi har en hög högstanivå. I derbyt mot Önnered i Handbollsligan tidigare i veckan slappnade vi stundtals av, och det finns inte utrymme för något liknande nu. Detta blir en hela annan match. Vi har släppt den insatsen och har vi fullt fokus på Champions League, säger Emil Berggren.

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..