200219_boden_640

INFÖR BODENMATCHEN

HEMMALAGET

Det är tätt mellan givarna för Sävehofs damer. Nu är det dags för match två av tre under en intensiv sexdagarsperiod. Då passade tränaren Rasmus Overby på att beordra yoga istället för handbollsträning under tisdagen.
– Vi behöver återhämta oss, för det är viktigt att inte någon spelare går sönder inför slutspelet. Det här känns som ett bra sätt att återhämta sig både fysiskt och mentalt, säger han och inskjuter snabbt:
– Men ingen ska tro att vi gnäller på spelschemat, för det är ett privilegium att få spela tre matcher samma vecka.

Rasmus Overby öser lovord över hur laget besegrade VästeråsIrsta under måndagskvällen:
– Jag är extremt nöjd med hur vi agerade, att vi gör jobbet i varje enskilt moment och att vi håller oss till uppgjord spelplan. Det var nya spelare som klev fram och tog ansvar, och det är kul att se Elin Karlsson och Kajsa Lindberg Blohm på planen. För oss är det viktigt att använda bredden i laget för att inte slita på enskilda spelare, säger han.

Nu är det Boden som gäller, och tittar man i tabellen är det ingen tvekan om att detta är en match som Sävehof bör vinna.
– Vi ska vara bättre handbollsspelare än dem, men det handlar om att mentalt vara förberedda och göra jobbet också. Boden slåss för sin överlevnad i serien, och gjorde många mål senast mot Kungälv. Vi behöver få stopp på deras anfallsspel, och klarar vi det är mycket vunnit, säger Rasmus Overby.

Vi kan också notera att det glädjande nog är ett skadefritt Sävehof som kommer till spel i Partille Arena.

MATCHENS PROFIL

Amelia Lundbäck
Född: 22 september 1998.
Position i laget: Mittnia.
A-lagsdebut:  2017.

Hon är fostrad i handbollsmiljö, och kände igen svenska mästarnas matchtröjor innan hon lärde sig gå. Med en pappa som var A-lagstränare i Sävehof (herrar) blev bollen en kär leksak. Med tiden blev det inte bara lek utan också lite mer allvar och en seriös satsning för Amelia Lundbäck.

Hon har alltid varit målinriktad, men gör inte som alla andra utan valde sin egen väg till eliten. Det medförde att hon gjorde utflykter till BK Heid i elitserien och Kungälvs HK i allsvenskan innan hon återvände till moderklubben Sävehof och blev seniorspelare 2017.

Nu har Amelia Lundbäck hunnit bli svensk mästare två gånger och dessutom uppfyllt visionen om att kliva in i banan som mittnia från positionen ett steg till vänster där hon oftast spelade under första tiden i seniorlaget.

I statistiken för den här säsongen går att utläsa att Amelia Lundbäck deltagit i samtliga 18 SHE-matcher, gjort 37 mål och blivit utvisad vid fem tillfällen. I Champions League har hon gjort nästan lika många mål fast på halva antalet tillfällen – 34 stycken på nio matcher.

Även om Amelia Lundbäck fortfarande är ung (21 år), räknas hon till gruppen spelare som har värdefull rutin. Hon beskrivs som en smart spelartyp med hög potential, vilket både motståndare och publik fick se exempel på när Sävehof vann SM-guld förra våren. Allt talar för att Amelia Lundbäck blir lika värdefull när slutspelet drar igång om en månad.

Om bortalaget kan ni läsa på Facebook: https://www.facebook.com/savehof/

Eller i vår Gameday – Sävehof App

Här är länken för AppStore:
https://apps.apple.com/se/app/gameday-s%C3%A4vehof/id1424884597

Här är länken för GooglePlay
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.gamedayapp.savehof

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..