201023_boden_she_640

INFÖR BODENMATCHEN

Nina Koppang
Född: 31 maj 2002.
Position i laget: Högersexa.
Moderklubb: Vadstena HF.
A-lagsdebut: 2018.

Plus och minus om laget så här långt in på säsongen?
– Plus är förstås att vi vunnit tre av fyra matcher och att vi spelar en tempofylld handboll, det är den typ av spel som jag tycker är kul.

Hur tänker du inför matchen mot Boden?
– Varje match är viktig, och vi får inte slappna av bara för att vi möter ett lag som på pappret kanske inte är ett topplag. Boden är inget lag vi kan underskatta. Jag tycker att de har gjort bättre matcher än vad resultatet visar, bland annat senast mot Lugi. Vi måste ge hundra procent i varje situation.

Det har varit en annorlunda inledning, men från den 1 november öppnas det upp för lite publik på matcherna. Hur är dina känslor kring det?
– Jag tycker att det ska bli jättekul att äntligen få se lite publik på matcherna. Det har varit speciellt att spela i inledningen av säsongen med tomma läktare, och det är nu man känner hur mycket publiken bidrar med. Därför känns det jättekul att få lite liv runt omkring planen, speciellt på hemmaplan.

Din egen roll i laget – hur värdefull är blir för Sävehof säsongen 20/21?
– Jag är ganska ny i laget, och det här är min första riktiga A-lagssäsong. Jag är inte förstavalet på min position, men får bidra med mina kvaliteter och det jag kan. Jag ska förstås hjälpa laget så gott jag kan.

Tack – och lycka till!
– Tack själv.

 

 Rasmus inför Bodenmatchen

Tittar man i tabellen eller granskar laguppställningarna ska det här vara en match som Sävehof ska vinna, och självklart är seger som finns i åtanke när tränaren Rasmus Overby resonerar om förutsättningarna.
– Presterar vi på den nivå vi ska göra borde vi vinna, säger han.

Samtidigt går det förstås inte av sig självt, och Rasmus Overby har varit noggrann när han gått igenom vad han förväntar sig av sina spelare.
– Vi har ett väldigt stort fokus på oss själva. Vi har många duktiga spelare och de behöver visa det under de minuter de är på planen. För oss är det viktigt att vinna, och spelarna behöver prestera för att visa att de förtjänar sin speltid, säger han.

Tre segrar (Kristianstad, Skara och Heid) och en förlust (Höör) är resultaten av de fyra inledande omgångarna av SHE för Sävehofs del. Att det inte blev utdelning mot Höör är kanske en liten missräkning, men när Rasmus Overby sammanfattar säsongsstarten är han ändå väldigt nöjd med laget.
– Vi har en bra sammansättning av spelare, spännande talanger och spelare med specialkompetens. Vi har tränat på en extremt hög nivå och på ett sätt vi inte gjort tidigare. Säsongen är lång och en match betyder i det hänseendet inte mycket. Det lag som tränar bäst kommer ha bra möjligheter att stå som vinnare till slut, säger han.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..