Inför Barcelona med Mikael Franzén

Sävehofs herrar avslutar gruppspelet i Champions League på söndag när regerande mästarna FC Barcelona Intersport kommer på besök till Göteborg för match i Frölundaborg.

– Det ska bli en fantastisk match att spela, säger Mikael Franzén.

Barcelona har redan säkrat gruppsegern, men förlorade dock sin senaste match mot Zagreb. Så det lär vara ett revanschsuget lag som väntar Mikael och killarna på söndag.

– Det känns skönt att redan var klara för fortsatt spel i turneringen innan denna kamp. Det är världens bästa lag vi ställs emot, med två världsspelare på varje position.

Sävehof i sin tur säkrade avancemanget till åttondelsfinal genom att slå Bosna Sarajevo på bortaplan med 38-21 i lördags.

– Jag är väldigt stolt över vad vi presterat i Champions League. Vi har tagit många fina skalper och spelat bra.

Sävehof dras med lite småskavanker i truppen och det är redan klart att Jesper Nielsen inte kommer till spel på grund av den skada som han ådrogs sig i matchen mot Redbergslid för några veckor sedan.

Laget kan bli trea i gruppen och på så sätt få ett ”lättare” motstånd i åttondelsfinalen. Om Schaffhausen förlorar sin avslutande match imorgon är placeringen i hamn redan innan Sävehof spelat sin avslutande match.

– Jag hoppas att vi blir trea i gruppen. Det skulle bli väldigt tufft att möta ett lag som Kiel, Hamburg eller Atletico Madrid. Men om vi lyckas knipa åt oss tredje platsen så kan vi få en lite enklare lottning. Då kan det bli ett lag som Koper eller HC Metalurg. I så fall skulle möjligheterna till avancemang vara större, tror jag.

Även seriespelet är inne i sin slutspurt och på onsdag reser laget till Ystad för att spela en viktig match.

– Vi jagar andraplatsen i tabellen. Där återfinns just nu Ystad så det är väldigt viktiga poäng på spel, säger Mikael.

Men först ska matchen mot Barcelona spelas. Kampen kommer att utkämpas på söndag i Frölundaborg med avkast klockan 16.15.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..