210507_hoor_semi_5_640-1

INFÖR AVGÖRANDET MOT HÖÖR

MATCHENS PROFIL

Trine Wacker Mortensen
Född: 14 september 1994
Position i laget: Vänstersex
Moderklubb: HÖJ Handboll, Danmark
Debut: 2019

Sävehof har under säsongen haft SHE:s vassaste kantspel, där Trine Wacker Mortensen och Mathilda Lundström tillsammans gjort 181 mål. Inför den avgörande semifinalen kände vi Trine på pulsen. Hon har gjort 25 mål i matchserien mot Höör så här långt, och vi hoppas såklart att det blir ett par till i den här matchen.

2-2 i matcher och mer dramatiskt än så här kan det knappast bli i kampen om en finalplats. Hur känns det för dig i allvarets stund?

– Det känns bra – det är dom här matcherna som är kul att spela. Såklart hade jag gärna sett att vi avgjorde det tidigare men Höör är ett bra lag och vi står alla mitt i ett slutspel så det är klart allt kan hända. Men hur roligt är det inte att veta vi kan spela oss till en SM-final?! 

Matcherna mot Höör har haft lite olika karaktär. Vad är du mest nöjd med och vad tycker du att ni behöver förbättra i den avgörande matchen?

– Jag är inte nöjd än, men ska jag framhäva en grej måste det vara hur bra vi står bakåt. 

Det var tydligen att vi i sista match gjorde mycket flera tekniska fel än vanligt, och om vi vill spela SM-final måste detta vara en av grejerna vi ska förbättra. 

Hur har ni laddat upp dagarna efter den fjärde semifinalen?

– Vi har gjort som vi brukar efter match oavsett om vi vinner eller förlorar. Vi kollade alla matchen igen och har pratat om våra bra saker och dom saker vi måste förbättra. Därutöver har vi haft teori och träning. 

Om du får regissera semifinal 5 – vem är det då som kommer få huvudrollen?

– Det är jättesvårt att gissa vad som kommer hände och vem som ska avgöra matchen. Jag tycker vi är bra som ett lag och om vi ska gå till finalen måste vi stå upp som ett lag. 

Då återstår bara att tacka för att vi fick störa dig och önska lycka till.

– Tack själv!

SEMIFINALSNACK MED RASMUS

Man kan konstatera att toppskiktet i svensk damhandboll är precis så jämnt och tufft som det bara g-kan vara, men nu ska det avgöras vilket lag som får spela SM-final mot Skuru. Sävehof har hemmaplansfördel i och med att man passerade Höör i tabellen näst sista omgången, och den ska inte underskattas även om det blir spel utan supporters på läktaren.

– Vi har över huvud taget en bra känsla av att spela hemma. Framför allt på slutet har vi gjort riktigt bra matcher, men sett över hela säsongen har det också varit bra med bara en förlust, säger tränaren Rasmus Overby.

I semifinalserien har det blivit ideligen hemmasegrar fram till femte och avgörande matchen. Rasmus Overby tycker att Sävehof presterat bra i bortamatcherna, även om det blivit förluster, och räknar med tufft motstånd från Höör i det som kommer bli sista matchen för säsongen för ett av lagen.

– Höör är ett bra lag och fick en lite bättre träff än oss i förra matchen samtidigt som vi gjorde fler tekniska fel än vad man har råd med i en semifinal. Men vi kommer tillbaka, ser fram emot den här matchen och vi har spelare som är väldigt revanschsugna, säger han.

I Sävehofs lag är Jamina Roberts tillbaka efter att ha varit avstängd i en match.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..