Micke_nyhetsbrev-2022-2023

INFÖR ÅTTONDELSFINALEN MOT ESKILSTUNA GUIF!

RETURMÖTE ÅTTONDEL ATG SVENSKA CUPEN!

SÖNDAG 11/9 klockan 17.30
Igår kväll segrade herrarna med 10 mål upp i Eskilstuna. Imorgon söndag väntar returmöte i Partille Arena.


Säsongen har redan börjat och ändå väntar vi på den stora Premiären den 22 september.

Här kommer en del av förklaringen: 

HERRAR

  • ATG Svenska Cupen – gruppsegrare i augusti, spelar 1/8-delsfinaler mot GUIF 9/9 (borta) och 11/9 kl.17:30 i Partille Arena
  • European League – besegrade nyligen i ”Qualification Round 1” Turda från Rumänien i två matcher och möter i nästa kvalrunda 27/9 hemma Montpellier (Frankrike), ett av världens bästa klubblag
  • Handbollsligan – premiär borta 16/9 mot IF Hallby

 

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra herrar.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

MICHAEL APELGREN

Två dagar efter segern mot Eskilstuna GUIF i ATG Svenska Cupen är det dags för returmatch hemma i Partille Arena. Från det första åttondelsfinalmötet har IK Sävehof med sig ett försprång på tio mål då fredagens slutresultat skrevs till 33–23. Här berättar huvudtränare Michael Apelgren om sina intryck från första matchen och betydelsen av att leda med så många bollar inför returen.

 

Vad var det för prägel på fredagens åttondelsfinalmöte med GUIF, tycker du?

– Det blev en lite ruffig och lite stökig match, så jag är jätteglad att vi lyckades leda matchen med som störst marginal på slutet. Simon (Möller) var jätteduktig i mål och vi gjorde många saker förnuftigt. I perioder gjorde GUIF det jobbigt för oss, men vi var fina i försvars- och målvaktsspelet.

 

Det tycktes vara en hel del känslor inblandade i matchen!

– Ja, i det stora hela är det roligt att det börjar bränna till. Försäsongen är över och nu börjar det ju närma sig titelmatcher i den här cupen. Alla vill väldigt mycket och GUIF kände att de hade chansen när vi hade Elias Skipagötu, William Andersson Moberg, Emil Berlin, Marcus Lennernäs och Olle Ek borta, så det var kul att vi fick till det så fint!

 

Kan du utveckla dina tankar kring Simon Möllers målvaktsspel?

– Jag tycker man ser att han blivit mognare och att han står mer rätt på ett spelförståelsemässigt sätt nu. Hans arbete ihop med vår målvaktstränare Daniel Larsson känns jättespännande och han har mindre flyt när han räddar nu. Simon har blivit lite äldre och är vår förstamålvakt, vilket han verkligen har spelat sig till.

 

Fredagens slutresultat skrevs till 33–23. Tio måls försprång låter onekligen som bra förutsättningar inför söndagens returmatch, eller vad säger du?

– Utan tvivel. Det är bra att komma in på hemmaplan och ha med sig tio mål, så vi ska se till att avsluta det här på ett snyggt sätt. Det var ett jättesteg mot kvartsfinal, att säga något annat vore att snacka strunt.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..