191226_lugi_640

INFÖR ANNANDAGSMATCHEN MOT LUGI

Sävehof vs LUGI
Torsdag 26 december 15.00 i Partille Arena
Köp biljett >>>

HEMMALAGET – SÄVEHOF

Livet som handbollsspelare har sina sidor. Det var individuell träning i måndags, ledigt på julafton och sedan full fart på juldagen igen. Ingen chans att julmaten hinner ge utslag på vågen där…
– Det är bara att gilla läget. Vi har gjort så gott vi kan för att ge spelarna möjlighet att fira jul. Och det ska bli kul att möta Lugi först hemma i Partille Arena och sedan i Lund på söndag, säger tränaren Rasmus Overby.

Även om det precis varit omstart efter VM-uppehållet är det också läge att göra litet bokslut eftersom det går mot årsskifte, och Rasmus Overby är stolt över hur laget uppträtt under hösten.
– Vill nog säga att det bara är en match vi känner att vi räckte till, men som helhet har det varit väldigt bra, säger han.

Senast mot Kungälv startade Sävehof något avvaktande, men efter hand tog spelarna för sig mer och med och matchen utvecklades enligt förhandsplanerna. Nu handlar det om en ännu bättre motståndare, och Rasmus Overby vill såklart att laget ska vara alert redan från avkast.
– Lugi är ett topplag, så det blir en tuff match, säger han.

Framför allt är det med Lugis vänsternioposition som Sävehof får se upp i försvarsspelet. Hanna Flodman och Sarah Carlström har gjort 80 av lagets mål så här långt. Och målvakten Isabella Mouratidou har såklart kapacitet som är välkänd hos de svenska mästarna…
– det är alltid bra att vara påläst om motståndarens styrkor, men sedan är det ändå det vi gör som avgör prestationen. Vi måste ha fokus på det vi vill göra på planen, säger

BORTALAGET – LUGI

Hon debuterade i Sävehof i högsta serien 2015, har hunnit bli 22 år, vunnit SM-guld tre gånger och känner sig hemma i Partille Arena. Fast nu är allting annorlunda. Isabella Mouratidou är tillbaka – för att försöka stoppa Sävehof.
– Det känns lite konstigt, faktiskt. Jag ska värma upp på ”fel planhalva”. Det är mycket känslor som kommer, men jag tycker också att det ska bli roligt, säger målvakten som numera har Lugi som klubbtillhörighet.

”Bella” Mouratidou visade prov på sin styrka som sista utpost på Sävehofs väg fram till mästerskapstiteln i våras. Det har fortsatt riktigt bra i Lugi, som inför den här matchen ligger fyra i tabellen och förstås vill närma sig den absoluta toppen.
– Det har gått hyfsat bra för oss som lag. Vi har en tunn trupp och därför måste vi vara nöjda, säger hon och fortsätter prata om den egna insatsen:
– Jag trivs bra i Lugi, har fått speltid och det har gått bra för mig. Men det kan alltid bli bättre…

Det är ingen djärv gissning att ”Bella” Mouratidou kommer delge sina tankar om hur Lugi ska få bukt med Sävehof inför den här matchen.
– Det är klart att jag vill bidra med det jag tänker. Men framför allt gäller det för oss att vi har ett ordentligt bra försvarsspel, och sedan måste vi få till det framåt också, säger hon.

I Lugi återfinns också en annan tidigare Sävehofare – Ebba Lundstedt.

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..