170921_robert_wedberg_640

INFÖR ALINGSÅSMATCHEN

Sävehof vs Alingsås ikväll 19:00 i Partille Arena
Köp biljetter på webben, spara pengar, slipp stå i kö, välj din favoritplats >>>

Det är bara två veckor sedan lagen möttes senast. Den gången avgjordes derbyt med 14 sekunder kvar att spela, så gissa om det finns en revanschlusta hos Sävehof när Alingsås gästar Partille Arena.

– Vi har spelat bra hela tiden, men fick inte någon bra poängutdelning i de första matcherna. Nu har vi vunnit två gånger i följd och det har varit viktigt för oss att knyta ihop matcherna. Det känns som vi är på gång, säger tränaren Robert Wedberg.

Sävehoftränaren har tidigare berättat att det varit mycket fokus på försvarsarbetet i upptakten av den här säsongen, och han tycker att den delen i spelet blivit mer stabil.

– Vi har fått det på plats undan för undan, egentligen sedan vi mötte Alingsås på bortaplan. Nu har det varit bra både mot Skövde och Hammarby, och när samarbetet mellan försvar och målvakt fungerar blir det en större trygghet i laget. Det gör skillnad att släppa in 24-25 mål i matcherna, för framåt brukar vi alltid producera, säger han.

Taktiken mot Alingsås går ut på att bestämma händelseförloppet på planen.

– Vi vill styra tempot. Det kan vi göra genom att lägga upp vårt anfallsspel så att vi får en möjlighet att jobba hem och tvinga Alingsås till att spela uppställt anfall. Får Alingsås till sitt kontringsspel är det väldigt bra, så det gäller att inte tillåta dem till det, säger Robert Wedberg.

Det är den tid på året då många blir förkylda, och även om det också drabbat Sävehof är hela truppen tillgänglig när det nu är match.

– Det ska bli spännande, och det finns förutsättningar för en bra match. Vi är två spelande lag, säger Robert Wedberg.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..