160301_prove

IK Sävehof vs Prove – attityd

IK Sävehof har under detta året startar igång ett samarbete med Prové – Attityd.

 Vi ville ha med detta i klubbens utbildningsprogram för våra ledare och ungdomar, programmet handlar om mobbing och droger vilket idag dagens samhälle något som varje individ kan och måste förebygga.

 Vi har haft två dagars föreläsning med Per Lifvengren som har egen erfarenhet av tungt drogmissbruk och dess konsekvenser med detta, han har även pratat om mobbing och kränkningar och vad som kan eller händer med en individ och det kan leda till.

Per med sin erfarenhet om livet, samt som föreläsare och drogförebyggande under sina 26 år gjorde helt klart ett avtryck för oss som var på plats. Första dagen av två förelästes för våra ledare och föräldrar, det var mycket folk i salen och vi hade helt klart en stor förväntan. Per pratade mycket om sitt egna liv, men tryckte också mycket på symptomer och vad vi som föräldrar och ledare kan göra och se för att stoppa det farliga innan det kan gå för långt. Helt klart gripande två timmar , och väldigt givande och lärorikt för oss vuxna. Då säkert många av oss känner till det eller varit nära detta kände efteråt en liten mindre sorg, men också en sån tur att man inte hamnat där. Per får helt klart en guldmedalj här.

Dag två var för våra ungdomar, 11-18 år. Här vad det verkligen i fullt i salen, Per sa att han under sina 26 år som föreläsare hade aldrig haft så många ungdomar framför sig på en föreläsning. Riktig kul tyckte vi, ju fler som lyssnar och får höra detta desto bättre. Per körde på väldigt bra med dessa ungdomar, att kunna få tyst på så många under 1,5 tim är otroligt… Per borde kanske bli idrottsledare också. Helt klart fick vi se våra ungdomar som var tagna och tyckte kanske det var lite jobbigt med tanke på historian och konsekvenser kring droger, mobbing osv. Detta va inte för att skrämma dem utan mer att detta är verkligheten, då de får veta att detta är på riktigt och att det blir så tagbart så förstår de nog att droger, mobbning, kränkningar osv inte är bra och vad det kan leda oss till.

Vi tror och hoppas att de som var på plats ALDRIG kommer testa eller ta i en drog, hjälpa till vid situationer som uppfattas som mobbing men det viktigaste av allt.. vara goa mot varandra!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..