IK Sävehof vs IFK Skövde

DET HAR VARIT SÅ tätt mellan matcherna den senaste tiden att Sävehof inte hunnit träna…

Efter premiären förra onsdagen var det spel både i lördags och i måndags, och nu blir det med andra ord fjärde elitseriematchen på en vecka.
– Men det känns inte rätt att vi ska träffas varje dag heller, för i ett så här intensivt skede är det också viktigt att spelarna får vila, säger tränaren Mikael Franzén.

Även om många tankar handlar om helgens Champions League mot Kolding har Sävehof lyckats hålla koncentration på det som varit viktigast för stunden. Tre segrar hittills, och nu är det matchen mot Skövde som kräver energi innan Sävehof kan rikta blicken mot helgens möte med Kolding.
– För oss är det viktigt att ha självförtroende när vi går in i Champions League, och därför är det viktigt att vinna nu. Tycker att vi ligger hyggligt rätt form mässigt. Vi är i alla fall inte nedtränade och jag tycker mig skönja en toppform som är på väg, fortsätter Mikael Franzén.

Han säger att den perfekta matchen förmodligen aldrig kommer att spelas, att det är för många detaljer som påverkar varandra och att det alltid är någonting som inte blir till hundra procent som man vill.

– Men det är också det som är utmaningen med handboll. Man ger aldrig upp, säger han. Sävehof har haft en tuff öppning på elitserien, och IFK Skövde är  definitivt en match som man kan sortera in i samma kategori.

–Det är ett bra lag. Och Henrik Schneider har säkert tagit laget vidare en bit sedan förra säsongen, tror Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..