IK SÄVEHOF SVENSKA MÄSTARE 2016

Det är en jämn inledning i matchen där lagen följs åt fram tills det har gått 10 minuter då Skuru tar ledningen med 4-6 och Henrik Signell tar timeout. I samband med timeouten byter man även ut lite spelare som Julia Eriksson och Louise Sand som ersätts av Tilda Olsson och Olivia Mellegård. Skurus Emma Hawia Svensson drabbas av en skada och blir liggandes på planen en stund och leds av planen. Sävehof väljer att punktmarkera Carin Strömberg och den uppgifter får Emma Fernis. Skuru tar timeout när det står 8-8 efter 20 minuter. Sävehofs Emma Fernis får chansen två gånger om från straffpunkten och förvaltar båda straffarna väl och överlistar Hanna Daglund. Skuru byter målvakt till Nathalie Fernandez Nilsson på straff men ännu en gång förvaltar Emma Fernis den väl och sätter bollen i nät. Matchens första utvisning får Sävehof och Olivia Mellegård. Den första halvlekens resultat skrivs till 13-11 och bäste målskytt i Sävehof är Emma Fernis med 6 mål och hos Skuru är det Carin Strömberg med 3 mål.

 

I inledningen på den andra halvleken tar Skuru timeout efter 35 minuter då ställningen är 16-11. Sävehof får till sitt försvarsspel väldigt bra i den andra halvleken och då gör också Johanna Bundsen en rad räddningar. Joanna Lindvall Haggren får matchens andra utvisning, den utvisningen slutar 2-0 till Skuru. Henrik Signell tar timeout efter 42 minuter då ställningen i matchen är 18-13. Sävehof drabbas av en ny utvisning och denna gången är det Thess Krönell som får gå och sätt sig på bänken. Utvisningen slutar 1-1. Sävehof fortsätter att så bra i sitt försvarsspel. Skuru har ändrat om lite och spelar ett 3-3 försvar för att försöka få en förändrad matchbild. En ny utvisning på Sävehof och den här gången är det Ida Odén som får sitt ner i två minuter. Utvisningen slutar 2-1 till Skuru. Skuru tar timeout när det har gått 57 minuter av matchen och ställningen är 25-21. Skuru tar ut målvakten och spelar med en man mer i anfallet som misslyckas och istället gör Emma Fernis 26-21 för Sävehof när det återstår en minut av matchen och man kommer ta med sig SM-guldet hem till Partille.

Matchens slut resultat skrivs till 27-22 och matchens bäste spelare i Sävehof blir Emma Fernis med 9 mål och Carin Stömberg med 5 mål.

 

IK Sävehof – Skuru IK 27-22 (13-11)

Målskyttar:

 

IK Sävehof: Emma Fernis 9, Julia Eriksson 5, Tilda Olsson 2, Louise Sand 2, Joanna Lindvall Haggren 2, Elin Enhörning 2, Ida Odén 2, Stine Lund Andreassen 1, Elin Karlsson 1, Olivia Mellegård 1.

 

Skuru IK: Madeleine Östlund 6, Carin Stömberg 5, Hanna Åhlén 3, Isabella Bengtsson 2, Sandra Wrede 2, Emma Henrysson 1, Linnéa Claeson 1 , Kristin Norström 1, Elin Hansson 1.

 

Utvisningar: IKS 4×2 SIK 1×2

Domare: Rickard Canbro/Markus Winberg

Publik: 7791

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån