Idre 2011 – Dag 5

Nu är sista dagen avklarad uppe i Idre Fjäll, sista passet genomfört, sista svettdroppen gjord och många leenden på sista middagen.

Damlaget startade med gym/fys och sedan direkt på handbollspasset, där inriktning låg på grunder i försvarsspel, lunch/vila och senare på eftermiddagen den avslutande backträningen, 4 rejäla långlopp genomfördes med bravur. Det sista passet vet alla vad det innebär och många var rädda för att det skulle ökas inför detta årets läger, men i och med att lägerveckan innehåller fler pass och längre tid, låg det på samma antal repetitioner.

Herrlaget startade sista dagen med gym/fys, frisbee golf och på eftermiddagen handbollpass som direkt följdes med samma backträning som damlaget, men här var det 6 rejäla långlopp som även här gjordes på ett härligt sätt. I herrarnas trupp var det många som inte gjort denna backen, så spänningen om hur jobbigt det skulle bli var ganska hög.

Lördagskvällen är fri aktivitet, en del kommer att använda badtunnor, några softar i stugorna och några väljer bowling. Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med veckans aktiviteter, en hög nivå när det gäller gym/fys biten, bra driv i intervaller och på handbollspassen är det flera grunder som har hunnits med, samt att vi även hunnit med en hel del teori.

Idre Fjälls organisation har ställt upp på ett fantastiskt bra sätt, grymt bra träningsmöjligheter (gym, handbollshall, terrängbanor), bra boende med 6 bäddstugor, god mat, bra konferensmöjligheter och en suverän grillkväll med tillhörande höghöjdsbana.

Nu packar vi ihop våra grejer och ägnar söndagen åt resdag, uppstigning 06:30, avresa 07:30 och hemma i Götet igen ca 16:30, på måndag är det vanliga träningar igen och fortsatta förberedelser inför CL-kval och seriestart.

Nedan följer både damernas och herrarnas närmsta schema

Herrar
9/8, träningsmatch mot Aranäs kl 19:00 i Aranäshallen
19/8-21/8, träningsturnering i Växjö
24/8-28/8, Champions Cup i Magdeburg med omnejd
3/9-4/9, CL kval i Österrike

Damer
11/8, träningsmatch mot Kroppskultur, Stora Höga
17/8, träningsmatch mot Heid, Masthuggshallen
18/8, träningsmatch mot Levanger i Sävehofhallen
20/8, träningsmatch mot Levanger i Sävehofhallen
25/8-27/8, träningsmatcher i Danmark mot Skive, Viborg och Silkeborg

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Martin Gunnérus

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..