Ida Odén om sin comeback

Ida Odén sade tack och hej efter tionde raka SM-finalen i våras. Nu säger hon hej igen.

 29-åringen har fått tillbaka suget på handboll och gör comeback i Sävehof till nästa säsong. Det har hänt mycket sedan Ida Odén spelade senast. I december föddes sonen Arvid, och även om han ännu inte är tre månader gammal känner den förre lagkaptenen att hon vill spela handboll igen.

– Det var svårt att veta hur det skulle kännas efter att ha fått barn. Ett tag var det ”inte mer” och sedan tänkte jag ”kanske” och till slut vägde det över för en satsning till, säger Ida Odén.

 Hon har fusktränat med Sävehof en gång i veckan när det varit möjligt, men inte kört handbollsträning och den egna bedömningen är att det är långt kvar tills kroppen håller för elitspel igen.

– Det var länge sedan jag tränade på nivån för elitspel och jag har tappat mycket muskler. Men när jag är återställd i kroppen tror jag att jag kan komma tillbaka snabbt även om det kanske inte blir på exakt samma nivå som tidigare, säger Ida.

Fystränaren Elvir Rakovic har gett Ida Odén ett träningsprogram och kommer följa hennes uppbyggnadsperiod noggrant. Och själv tänker Ida inte välja några genvägar på vägen tillbaka till handbollsplanen.

– Huvudet kanske tror att man är där man slutade handbollsmässigt förra våren, men om kroppen inte svarar på de signalerna är det lätt att skada sig. Den risken kommer jag inte ta, utan det blir till att skynda långsamt, säger hon.

Att komma tillbaka till spel i Elitserien efter att ha fött barn är inte vanligt fast heller inte unikt. Men för Ida Odén blir det i alla fall stor omställning.

– Man vet inte hur det kommer att kännas att vara iväg, för det blir något nytt, men jag får ta det som det kommer, säger hon.

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..