Ida Odén gör comeback

Efter tio år, 272 matcher, 41 Landskamper, EM-brons 2014 och 9 SM-guld med IK Sävehof avslutade Ida Odén sin aktiva karriär förra våren i samband med VM-kvalet och förkunnade samtidigt att hon var gravid. Ida fick en son i början av december 2015.

 – En helt osannolik comeback och en av Sävehofs bästa värvningar någonsin vill jag hävda. Det gick rätt fort när Ida bestämde sig så suget att börja spela har nog funnits ett tag. Vi pratar mycket om Sävehofandan och Ida är den personifierad. Det kommer naturligtvis att tillföra enormt mycket till laget, både på och utanför planen eftersom Ida är fantastisk på alla sätt. Jag är också helt säker på att när hon nu valt att börja spela igen så är det en satsning som är 110% och det finns inget som säger att hon inte kan bli minst lika bra som innan hon slutade. Hon börjar träna med laget första mars, och när hon är med på planen igen får ni se, säger Henrik Signell med ett leende.

 Ida kom till Sävehof 2004 som 17-åring från Borås HK och var Sävehof trogen som spelare fram till våren 2015. Under säsongen 2015/16 har Ida ingått i ledarstaben för Sävehofs damlag, men nu gör hon alltså comeback som spelare igen. Det är inte klart i vilken match hon drar på sig spelartröjan igen, men hon kommer naturligtvis att bidra med värdefull rutin under slutspelet som inleds i slutet av mars.

 – Är otroligt nöjd att kunna presentera Ida som vår spelare igen, säger sportchef Anders Eliasson. Ida är en tjej som alla önskar ha i sitt lag. En profil som känns kanon att ha med sig nu när vi växlar över till nya arenan i höst.