Ida Odén förlänger med Sävehof

IK Sävehof är glada att kunna meddela att niometersspelaren Ida Odén har skrivit på ett nytt 1-årskontrakt med klubben. Ida som fyller 25 år i April kom till Sävehof från Borås HK 2004 och har spelat sju säsonger i damlaget.

– Det känns skönt att det är klart. Vi har förhandlat ett längre tag och det känns kul att spela ett år till i Sävehof, säger Ida.

Ida har spelat väldigt bra tidigare under säsongen och har en stor del i damernas framgångar så här långt.

– Jag har mått väldigt bra och om man trivs med det man gör så brukar det ofta gå bra på planen med. Vi har haft ett bra upplägg med en stabil grund och det gör också att jag vill spela vidare i Sävehof.

– För att få ett bra slut på säsongen och ta oss långt i slutspelet så gäller det att vi fortsätter i samma stil och tränar på som vi alltid har gjort . Det gäller både för mig och de andra i laget, avslutar Ida.

I och med det nya kontraktet är det klart att Ida tillhör Sävehof över säsongen 2012-2013.

Magnus ”Bagarn” Johansson är väldigt nöjd med att klubben lyckats knyta åt sig Ida för den kommande säsongen.

– Det känns riktigt positivt. Ida har utvecklats väldigt mycket på sistone, både som spelare och lagkapten. Hon är en härlig tjej som alltid kommer till träningen med ett leende på läpparna och hela tiden vill lära sig nya saker. Hon är alltid villig att hjälpa sina lagkamrater och oss ledare. Så det här var en toppennyhet, säger han.

Sävehof har dessutom redan värvat in två spelare. Filippa Idéhn, målvakt i Spårvägen och Elin Karlsson, mittnia i Heid har skrivit på för klubben inför den kommande säsong. Jamina Roberts har dessutom förlängt sitt kontrakt.

– Det känns som att vi har ett väldigt bra lagbygge på gång. Klubben jobbar långsiktigt med förhoppningen om att alltid vara med och slåss i toppen och de nya tjejerna som vi får in känns riktigt intressanta. Men så kommer vi ju också förlora några spelare som till exempel Cecilia Grubbström, som lämnar för Viborg. Det är kul att kunna leverera bra spelare till Europa, men samtidigt vill vi ju också vill närma oss de bästa lagen i världen.

– Men framtiden känns väldigt spännande och intressant för laget, avslutar Magnus.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..