Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

HÖÖR BESEGRADES PÅ ONSDAGSKVÄLLEN

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev vinst med 26–22 mot H65 Höör i seriespelets första hemmamatch för säsongen.
– Segern var det absolut viktigaste för oss i kväll, konstaterade huvudtränare Jesper Östlund efter de två säkrade poängen.

Det är den tiden på året där premiärerna avlöser varandra. Efter första tävlingsmatchen, första Champions League-matchen och så vidare, var det på onsdagen äntligen dags för hemmapremiär även i seriespelet. Sedan tidigare stod Sävehof på tre inspelade poäng i Handbollsligan efter att ha inlett säsongen med två raka bortamatcher – nu väntade repris på vårens SM-finalserie mot H65 Höör.

Knappt en kvart in ledde Sävehof med 7–5 efter att Thea Stankiewicz först passfintat bort sin bevakning och sedan snabbt utnyttjat den lucka som uppstod för att kunna sätta dit ett fritt läge. Matchens första timeout kom därefter från Ola Månsson, men det hindrade inte Nina Koppang från att bli nästa målskytt med bollen i nät som betydde 8–5.

Helt loss från motståndarna bröt sig Sävehof dock inte. Vid signalen för halvtid var det fortsatt en jämn tillställning med 12–11 på jumbotronen.

Starten på den andra halvleken gick i gulsvarta färger när fyra av de fem första målen gjordes av hemmaspelare. Höör tog sig dock närmare på nytt och skapade på så sätt lite oro.
– Vid två tillfällen i matchen kändes det lite som att vi höll på att tappa kontrollen. Först en gång i slutet på första halvlek och sedan en gång i mitten eller slutet av den andra halvleken där de gick ikapp till ett båda gångerna. Sedan gjorde vi ett ryck igen, sade Jesper Östlund.

Som lagets huvudtränare beskriver ovan, skulle marginalen växa sig större igen och resultatet skrevs slutligen till 26–22.
– Väldigt skönt med två poäng, det behövde vi efter tre matcher i rad utan seger. Försvarsspelet börjar ta fart för oss nu och det ser redan väldigt mycket bättre ut än för en månad sedan. Både i den här och senaste matchen är jag väldigt nöjd med det defensiva.
– Sedan har vi en massa kvar att jobba med i anfallsspelet. Där behöver vi bli mer kliniska, noggranna och få bättre bollflyt. Det känns som att det hackar lite väl mycket med den biten.

Nästa chans att fortsätta utvecklingen i skarpt läge blir på söndag när Buducnost väntar i Champions League. Avkast i Montenegro sker klockan 14:00.

IK Sävehofs målskyttar: Thea Stankiewicz 6, Nina Koppang 4, Emma Mihailovic 4, Laura Jensen 4, Johanna Bundsen 2, Stina Wiksfors 2, Olivia Mellegård 2, Ida Sembe 1 och Thea Kylberg 1.

H65 Höörs målskyttar: Johanna Östblom 4, Tilda Winberg 4, Wilma Pettersson 4, Alma Skretting 3, Emma Jönsson 2, Emely Persson 2, Emma Nuhanovic 2 och Vera Gidebratt 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..