Handboll, SHE, Semifinal 4, SŠvehof - Skuru

HÖGSTA FART FRÅN START MOT HEID

Det var ett väldigt ensidigt derby som spelades i Partille Arena på söndagseftermiddagen. IK Sävehof trampade gasen i botten redan från start och tog tidigt en betryggande ledning som så småningom slutade i seger med 34-18.
– Jag är väldigt nöjd, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

1-0, 2-0 och kort därefter även 3-0. IK Sävehof fick precis den öppning på matchen som man på förhand hoppats på och det skulle fortsätta på liknande sätt. Efter 15 minuter hade BK Heids coach Camilla Hultgren Dahlberg använt två timeouter och då visade jumbotronen i Partille Arena redan 11-1 till Sävehof. Tidigt insågs att det här var en match som skulle sluta med Sävehof-seger och mycket handlade om att fortsätta hålla viljan och koncentrationsnivån uppe.
– Självklart kan det vara svårt att hålla uppe motivationen men vi pratade om det i halvtid, förklarar Rasmus Overby om vad som gällde efter den tidiga ledningen. 

SHE-debutanten Ella Frykmer fick förtroendet från den 25:e matchminuten och halvleken ut. Debutantnerver? Det verkade inte så. Direkt levererade 19-åringen en passning till Linnea Pettersson som lagkaptenen lyckades förvalta.
– Det var väldigt bra för Ella att få komma in och känna på den här typen av matcher. Hon stod för en bra insats och jag är väldigt nöjd.

Målkalaset i den första halvleken följdes upp med att Joanna Lindvall Haggren gjorde den andra halvlekens första mål. Mycket olyckligt tvingades hon därefter lämna planen i förtid på grund av skada i samma sekvens.
– Att Joanna blev skadad var ett ”streck i räkningen”, som man säger på danska. Det gör en sån här seger väldigt tung och vi vet inte hur illa det är med henne just nu.

Halvlek nummer två handlade mycket om hur stor segermarginalen skulle bli och svaret landade på 16. Bland höjdpunkterna fanns Wilma Kroon Anderssons dubbelräddning i samband med en Heid-straff  och Amelia Lundbäck som noterades för hela tio mål. 
– Det var väldigt roligt att se Amelia Lundbäck idag, hon tog ansvar och visade sina kvaliteter!

Segersiffrorna skulle till slut skrivas till 34-18, vilket innebär att IK Sävehof tog säsongens femte seger av sex möjliga i SHE. Som bekant är det ett tätt matchande för tillfället och nästa match spelas på onsdag (31:e oktober) borta mot Boden.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..