HK S-hof klara för Division 1!

I lördags stod det klart att Sävehofs farmar/b-lag för herrar, HK S-hof, tog klivet upp i Division 1 till säsongen 2012-2013. Det är den tredje divisionen i seriesystemet efter Elitserien och Allsvenskan.

Laget säkrade första platsen i Division 2 Västra efter att ha slagit Team Kropps med 28-26 på hemmaplan i den avslutande omgången och placerade sig då två poäng framför den närmsta konkurrenten KFUM Trollhättan. Totalt skrapade HK S-hof ihop 36 poäng och vann 17 matcher, spelade två oavgjorda och förlorade endast tre.

B-lagets tränare Henrik Signell är väldigt nöjd med vad hans lag presterat under säsongen.

– Vi har gjort en ganska stabil säsong från början till slut och låg först i tabellen under nästan hela säsongen. Det var jämnare i divisionen i år än det brukar vara, då vi använt färre a-lagsspelare än tidigare och motståndarna har utvecklats. Det är riktigt stark av oss att lyckas vinna serien med ett juniorlag i stort sett, tycker jag.

– Vi har haft ett väldigt bra lag och många spelare att välja på. Vi har ofta varierat mellan olika spelare och gått runt på en hel del folk. Det de unga killarna kanske saknat i rutin har de kompenserat väl med stark fysik och bra skicklighet, berömmer han.

Han tror mycket på att HK S-hof kan fortsätta att utvecklas framåt och bli ännu bättre nästa säsong.

– Jag är inte riktigt säker på standarden i division 1, men har hört att den inte ska vara så mycket tuffare än tvåan. Laget kommer också att få behålla mycket av sin stomme från den här säsongen, och kommer nog kunna hävda sig bra. Men det är lite svårt att säga i nuläget vilken placering som är rimlig att tro på.

Till säsongen 2012-2013 kommer Henrik Signell att börja arbeta som tränare för IK Sävehofs damer. En utmaning som han ser fram emot.

– Det ska bli intressant att jobba med en grupp målmedvetna och träningsvilliga tjejer. Vi ska försöka bygga vidare på det som redan är bra och det går ju alltid att utveckla detaljer. Det känns som en bra lösning för mig, avslutar han.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..