1920-1080_DUBBELEVENEMANG-14-DECEMBER

HETT DUBBELEVENEMANG PÅ ONSDAG!

DUBBELEVENEMANG! 

HETT DUBBELEVENEMANG ONSDAGEN 14 DECEMBER!

18.00 Damerna mot förra årets finalmotståndare Skuru IK

19.45 Herrarna har ett rivalitetsmöte mot derbylaget Redbergslids IK 

  • Fjolårets finalmotståndare Skuru ligger just nu på 3:e plats med 10 poäng. Våra damer är obesegrade i ligan och har 16 poäng efter 8 omgångar.
  • Lokalkonkurrenterna Redbergslid har haft en tuff säsong och parkerar just nu på nedflyttningsplats, medan vårt unga herrlag ligger på andra plats i ligan.

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

Köp 2 matcher till priset av en. Köpet görs på dammatchen.

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND

Helgens förlust mot tyska Thüringer HC i kvalet till EHF European League är lagd till handlingarna. På onsdag är det istället fullt fokus på toppmötet i seriespelet när IK Sävehof tar emot Skuru IK. Då vill huvudtränare Jesper Östlund se att hans lag kliver in till matchen och visar upp en hög nivå redan från avkast.

Vad har du för känslor kring söndagens match i Tyskland?

– Det är delade känslor. Å ena sidan är det surt att inte gå vidare, vi höll hoppet vid liv även om vi på förhand visste om att det var en svår uppgift att lyckas vända de åtta målen. Å andra sidan hade vi en hel del folk borta och istället hade unga spelare som klev fram på ett sätt som jag inte sett tidigare, där tänker jag framförallt på Irma (Wester Kocanovic) och Thea Kylberg.

Kan du utveckla dina tankar kring deras prestationer?

– I och med att både (Nina) Koppang och Mai (Kragballe) saknades helt och Laura (Jensen) gick igång lite lätt efter sin skada, så blev det många minuter för de här unga tjejerna. Det tog de tillvara på ett superbra sätt. Både Thea och Irma gjorde sina klart bästa matcher, förmodligen i deras karriärer, sett till motståndet som var på andra sidan. Det är två små genombrott som de stod för, tycker jag. Dessutom gjorde Elin Heikka återigen en bra match, hon har fått upp farten ordentligt. Så det fanns mycket bra att ta med sig, även om det i slutändan handlar om att vinna matcherna. Det visade sig vara en övermäktig uppgift denna gång där vi provade precis allt.

Den senaste tiden har det varit flera seriematcher där ni vänt till vinst i slutskedet. Om du får välja mellan besvikelsen att hamna i underlägen och glädjen att lyckas vända matcherna till er fördel, vilken är då den dominerande känslan hos dig sett till hur det har sett ut?

– Jag vill ha en match där vi är bra i 60 minuter. Sedan är det superbra att vi vänder matcherna mot Höör, Önnered och Skövde, men vi ska vara på tå från start och se till att göra 60 bra minuter istället för att bjuda på för mycket. Sedan är det superhärligt att ändå ha någon typ av vinnarmentalitet där vi inte blir stressade när det går motigt, utan vi är starka i slutet av matcherna och det är positivt att ha med sig när det går kämpigt. Under en säsong kommer man alltid ha sämre matcher och bättre matcher, men jag skulle gärna ha en hel match som är på den nivå som vi vet att vi kan prestera.

På onsdag väntar en ny match i seriespelet när ni tar emot Skuru. Sedan fjolåret har det ju skett en del förändringar i deras spelartrupp, vad är det för motstånd som väntar den här gången?

– De är fortfarande ett topplag. Hade de bara varit lite skarpare i seriespelet så hade de varit med oss och Höör i kampen om första- och andraplatsen. Nu har de tappat några poäng, men Skuru är ett jättebra lag som absolut är kapabla att vara med i slutspelet hela vägen fram. Inför säsongen snackade de ner sig lite väl mycket, för de är som sagt ett jättebra lag med flera landslagsspelare på A-landslags-, ligalandslags- och U-landslagsnivå. De är ett lag som tänker handboll på ett smart sätt och som har en tanke med allting de gör och det är det som blir den största utmaningen för oss; att försöka vara lite smartare.

Hur vill du att ni ska studsa tillbaka från uttåget i Europa-kvalet?

– Jag förväntar mig att vi ska vara taggade till tusen, komma ut med en revanschlusta och redan från minut ett visa att det är viktigt. Som sagt är det ett riktigt bra lag vi möter och matcherna mellan Sävehof och Skuru har gått lite hur som helst de senaste åren, men på onsdag ska vi se till att vinna!

 

 

OSCAR SÄVINGER

Född: 2002

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2019

Fjolåret tillbringade Oscar Sävinger som utlånad i Redbergslids IK. Då tillhörde han det RIK som kvalade sig kvar i Handbollsligan, medan det den här säsongen är toppstrid med IK Sävehof som gäller. På onsdag ställs han mot sitt forna lag när det är dags för derby i Partille Arena.

Drygt halva grundserien har spelats. Hur vill du sammanfatta det ni presterat hittills den här säsongen?

– Som lag tycker jag att vi har stegrat upp det under hela säsongen och lyckats bli bättre och bättre. Det har ju varit en del nya som har kommit in och väldigt många som varit borta, på så sätt har det blivit ett hål att fylla men det har vi gjort väldigt bra.

– Tabellplaceringen känns bra. Det är inte så stressigt och som det är just nu så ligger vi ganska bekvämt där. Vi tar verkligen varje match i taget och även om vi nu möter RIK i andra änden av tabellen så måste vi vara helt fokuserade.

Du och Simon Möller har verkligen kompletterat varandra på ett bra sätt där båda har kunnat glänsa i olika matcher. Berätta om ert samarbete!

– Vi kommer med väldigt lik bakgrund där vi båda är uppvuxna i Sävehof och gått hela akademi-ledet. Dessutom är det bara två år som skiljer oss åt, så vi är på samma plats i karriären. Simon är en fantastisk målvakt, en bra kollega och en bra vän. Tillsammans med målvaktstränare Daniel (Larsson) har vi hittat ett bra samarbete.

Vilka delar känner du att Daniel bidrar med?

– Han bidrar med ett lugn och har väldigt bra ögon där han ser hur vi spelar och sedan kommer med bra reflektioner. Det är väldigt skönt att snacka med honom efter en match och bolla idéer.

I fjol var du utlånad till just onsdagens motståndare, Redbergslid. Hur var det att befinna sig i en ny handbollsmiljö efter alla år i Sävehof dessförinnan?

– Det var en häftig upplevelse och man brukar ju säga att man inte vet vad man har förrän man inte har det längre. Inget ont om RIK, men hos Sävehof kan det bli att man tar mycket för givet. Så för mig var det ett väldigt lärorikt år att försöka ta en plats i laget och jag trivdes väldigt bra där, även om det är här i Sävehof som jag vill vara.

Kommer det bli speciellt att ställas mot dem nu?

– Såklart att det kommer vara! Jag tror att det kommer bli en spännande match och jag förväntar mig att de är extremt revanschsugna sedan sist vi möttes. Det var inte med mycket marginal som vi vann den matchen. Jag tror inte att de nöjer sig med att gå in och bara försöker spela av den, utan de kommer vara väldigt taggade där det blir en bra, fysisk och tuff match.

Vad tror du kommer krävas av er på onsdag för att plocka två nya derbypoäng?

– Det gäller att vi fortsätter vara konsekventa i vårt spel och håller det som vi har pratat om. Får vi till ett bra försvarsspel och ger dem så få bra lägen som möjligt så har vi bra möjligheter.

 

MICHAEL APELGREN

Det har åter blivit dags för IK Sävehof att ställa upp för match. Senast var mötet med Eskilstuna GUIF den tredje december, då det blev vinst med 35–29. På onsdag är det derby mot Redbergslids IK som står på programmet där huvudtränare Michael Apelgren tror på ett klassiskt tätt rivalmöte.

Det har varit ovanligt långt mellan matcherna. Hur har ni valt att utnyttja tiden som gått sedan mötet med Eskilstuna GUIF i början av månaden?

– Det har blivit mer fysisk träning. Sedan har vi också slappnat av lite, det var väldigt länge sedan vi hade en längre period på det här sättet mitt i matchspelet. Så det har varit ganska välbehövligt sett till hur vårt schema har sett ut de senaste två åren. Nu får vi se hur det här påverkar oss, man blir ju lite rostigare när det är längre tid mellan matcherna.

Innebär det för dig, i din roll som huvudtränare, att du har kunnat ägna dig åt andra delar än att analysera motståndarlag?

– Det har varit positivt att få mer tid till människorna. Vi har haft personliga samtal och pratat om hur vi ligger till och kunnat känna av hur tankarna går hos alla.

I både Emil Berlins och Gzim Salihis frånvaro på högernio har Marcus Lennernäs tagit fina kliv. På vilket sätt tycker du att han har utvecklats i år?

– Han har blivit lite bollsäkrare och ett ännu större hot själv. Jag skulle säga att han har lagt på flera lager i sitt spel. Det har varit väldigt viktigt för oss, för med så många skador som vi har haft så gäller det att andra steppar fram och Lennernäs är ett bra exempel på det. Han tillhör lite det nya Sävehof, om vi kallar det så, och då är det inte så säkert att de som varit skadade kliver in och blir förstagubbar på sina positioner igen. De nya har spelat till sig en plats och målat om rollerna i laget lite.

Ni mötte RIK för ett par veckor sedan. Hur mycket blickar ni tillbaka på den matchen när ni nu förbereder er för ett nytt derby mot dem?

– Det är klart att vi tittar mycket på den. Vi vann då, men det var väldigt jämnt och ett typiskt derby som RIK lika gärna kunde ha vunnit. Vi avgjorde när det var 30 sekunder kvar och det kommer säkert bli något liknande igen på onsdag. Riktigt så stabila är vi inte nu, utan vi kommer behöva göra en toppmatch för att vinna. När det är derby så spelar tabellen inte så stor roll.

Vad hoppas du att ni upprepar respektive gör annorlunda när ni möts på onsdag igen?

– Jag tror framförallt det viktigaste blir att hantera att de har mycket fysik och duktiga skyttar i sin offensiv. De är också aggressiva bakåt där de kan variera försvarsspel och försöka få oss ur rytm, det blir viktigt för oss att hantera.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..