Herrjuniorerna vann Skadevi Cup

Herrjuniorerna (f. 1992-93) har i helgen spelat Skadevi Cup i Skövde. Turneringen som började i fredags, startade med en oavgjord match mot Kärra (21-21). På lördagsförmiddagen vann Sävehof en tajt match mot IFK Ystad (22-20). I och med det oavgjorda resultatet från fredagen var Sävehof tvungna att vinna mot danska Aarhus för att ta sig till semifinal. Detta gjordes på ett väldigt bra sätt. Kanonförsvar och lätta kontringsmål, slutresultatet skrevs till 21-13.

På söndagsmorgonens semifinal stod Alingsås på andra sidan. Efter ett fantastiskt försvars-, och målvaktspel kunde Sävehof gå till halvtidsvila med 8-3 ledning. När matchen var slut stod det 13-5 på tavlan.

Det var dags för final och återigen var det dags att ta sig an Aarhus. Aarhus startar i ett våldsamt tempo och efter redan 5 (!!!) sekunder hade de avslutat för första gången. Något form av rekord månne? Efter 10 minuter av första halvlek är det helt jämnt, 5-5. I paus leder Sävehof med 10-7. Sävehof ryckte till en sexmålsledning innan Aarhus tog en time-out, som inte visade sig hjälpa speciellt mycket. Aarhus valde att gå ut på två-punkt, vilket resulterade i större ytor och att Sävehofarna kunde spela sig igenom försvaret. Matchen slutar 20-12 och Sävehof hoppar runt i ring och sjunger ”Hoppa om du älskar gulsvart, hej hej”!

Målskyttar i finalen: Joel Forsberg 5, Anton Blickhammar 4, Robert Månsson 3, Olle Schefvert 3, Viktor Kungsstam 2, Christoffer Edvardsson 2, Linus Ekman 1.

GRATTIS säger vi till Henrik Signell och hans kollegor till GULDET i Skadevi Cup 2010.

Text: Martin Gunnérus
Foto: Viktor Ljungström (
http://skadevihandbollscup10.1komma618.se/)

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..