Herrarna vann svängig match

Sävehofs herrar tog sin sjätte raka seger när HK Drott besegrades på bortaplan med 31-27 (15-16) efter en svängig tillställning.

Sävehofs herrar reste till Halmstad för att ta sig an HK Drott på bortaplan. Killarna befann sig inför matchen på en tredje plats i tabellen och kom till spel med fem raka segrar och förhoppningar om att lyckas sno åt sig andra platsen i serien från Ystad. Hemmalaget återfanns på tabellens åttonde plats och behövde poäng för att befästa sin slutspelsplats. Så det var upplagt för en spännande match i Halmstad Arena.

Sävehof inleder piggt och det dröjer bara 37 sekunder innan Victor Fridén prickar in matchens första mål. Killarna fortsätter att spela bra offensivt och när fem minuter är spelade leder de med 4-3. Men även Drott är effektiva i avsluten i upptakten och ser till att det är fortsatt jämnt i målprotokollet. Sävehof har dock inga planer på att släppa initiativet till hemmalaget och när elva minuter är spelade har killarna dragit ifrån till en ledning med tre bollar, 10-7. Men Drott kommer tillbaka spelmässigt och när det återstår sju minuter att spela av halvleken utjämnar Magnus Persson tillställningen när han sätter 13-13. Och hemmalaget är starkare i slutskedet av den första halvleken. När trettio minuter är spelade leder Drott med 16-15 efter en jämn spelmässig första halva av kampen.

Sävehof får en bra start på den andra halvleken och efter en minut gör Victor Fridén 16-16. Men efter detta mål går lagets offensiv i baklås och på de nio nästkommande minuterna svarar man endast för ett mål framåt. Det utnyttjar Drott hänsynslöst och kan rycka iväg till till en ledning med tre bollar, 20-17. Nu känns det som att hemmalaget är på väg att ta ett järngrepp om tillställningen, men killarna har andra planer. Laget jobbar sig tillbaka spelmässigt och när dryga kvarten återstår att spela prickar Fredrik Larsson in ledningsmålet, 22-21. När tio minuter återstår att spela leder Sävehof med 25-23 och är på väg att koppla ett litet grepp om matchen. Men bara minuter senare har har hemmalaget återigen vänt på steken och leder med en boll, 26-25. Killarna får bra ordning på sitt försvarsspel under slutminuterna, och det leder fram till att Partille-laget lyckas vända på underläget och till sist vinna en svängig tillställning med 31-27.

Två viktiga poäng för Sävehof vars segersvit bara växer och växer. Det här var den sjätte raka vinsten i serien och killarna verkar ha prickat formen lagom till slutspelet. Men då Ystad vann sin match mot Guif så ligger laget fortfarande kvar på tredje platsen i tabellen. Det återstår tre matcher att spela i grundserien och redan på torsdag är det dags för herrarna att dra på sig blåställen igen. Då kommer HK Malmö på besök till Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.45.

Mikael Franzén är nöjd med vad laget presterade och den fina moral som killarna visade i andra halvlek:

– Vi gör en sådär första halvlek och spelar lite ojämnt. Sen rättar vi till lite detaljer i andra och kan då få bättre kontroll på spelet. Vi visar fin moral  och Foppa (Thomas Forsberg) svarar för flera bra räddningar i målet, vilket leder fram till att vi kan vinna ganska enkelt till slut.

– Victor Fridén var väldigt effektiv framåt och svarade för flera fina straffmål. Sen gör Foppa flera fina räddningar i målet och Emil hade några bra skott som ledde fram till mål, berättar han.

På torsdag tar Sävehof emot Malmö i Partillebohallen och det blir en kamp mellan seriens två i nuläget formstarkaste lag.

– Malmö är i en ruggig form, precis som vi. De har vunnit sex av sju matcher efter uppehållet och vi har ju sex raka vinster. Vi vill fortfarande ha andra platsen. Nu vann ju tyvärr Ystad sin match ikväll, men vi tar match för match och ska fortsätta kämpa, säger han.

HK Drott-IK Sävehof 27-31 (16-15)

Målskyttar:

Drott: Anton Halén 6, Adam Lindblom 5, David Löfgren 3 (1), Gunnar Stein Jonsson 3, Jesper Adolfsson 3, Magnus Persson 3, Mikael Mattsson 2, Christoffer Johansson 1, Diego Marne Perez 1.

Sävehof: Victor Fridén 11 (4), Emil Berggren 5, Niclas Barud 4, Fredrik Larsson 3, Robert Johansson 3, Eric Forsell Schefvert 2 (1), Erik Fritzon 2, Tobias Albrechtson 1.

Publik: 940

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..