Herrarna vann mot Tumba

Sävehofs herrar reste till Stockholm för att möta tabelljumbon Caperiotumba på bortaplan. Killarna kom till spel med bra självförtroende efter Champions League-segern mot Zagreb i söndags och behövde ta två poäng för att haka på Guif och Ystad i elitseriens toppskikte. Tumba, i sin tur, var i stort behov av poäng för att kunna närma sig säker mark.

Hemmalaget inleder matchen bra och gör sitt första mål redan efter 45 sekunder. Sävehof svarar snabbt tillbaka och på mindre än en minut har killarna vänt underläget till ledning med 2-1. Laget tar då delvis över matchen och när femton minuter är spelade så leder Sävehof med två bollar, 8-6. Tumba kämpar och försöker men kan inte riktigt matcha Sävehof under de första trettio minuterna. Mot slutet av halvleken rinner siffrorna iväg och killarna kan gå till pausvila med en ledning med fem bollar, 17-12. Nu har de gett sig själva ett bra läge att få med sig två poäng hem till Partille.

Sävehof inleder den andra halvleken kontrollerat och bevakar sin ledning på ett effektivt sätt. När femton minuter har passerat är ställningen 28-21. Tumba får då fart i benen och börjar göra mål framåt. Då fem minuter återstår att spela är ledningen nere i tre bollar, 33-30. Men underläget är för stort att hämta in och under matchens slutdel kan Sävehof ta tillbaka initiativet och dra ifrån i målprotokollet igen. Segersiffrorna skrivs till 37-31 efter att Victor Röxner gjort kampens sista mål med endast en sekund kvar.

Två sköna poäng för killarna som i och med detta befäster sin tredjeplats i tabellen och dessutom knappar in lite på toppduon. Sävehofs nästa match spelas på lördag när laget reser till Bosnien för Champions League-match mot redan avsågade Bosna Sarajevo. Seger där skulle innebära att ett avancemang till turneringens slutspel är klart. Matchen visas på TV 10 och avkast sker klockan 19.00.

Mikael Franzén är nöjd med vad laget presterade och ser framemot matchen på lördag:
– Vi gör en bra första halvlek bakåt. Sen slarvar vi lite i andra, men jag tycker att vi spelar stabilt överlag och det kändes inte som att Tumba var riktigt nära under några längre stunder av matchen.

Mikael berömmer Victor Röxner som svarade för två mål och bidrog till spelet på ett bra sätt.
– Nu ska vi börja ladda inför Sarajevo. De spelar ett typiskt Balkan-spel med 5-1 försvar. De skjuter mycket och är frejdiga i offensiven. Vi ska titta närmare på dem nu också inför lördag. Vid seger är ju avancemang helt klart, så det hoppas jag på, säger Mikael.

Caperiotumba-IK Sävehof 31-37 (12-17)
Tumba: Andreas Asp 9 (1), Christoffer Brännberger 9 (1), Victor Skillhammar 5, Emil Koplimaa 3, Tobias Rosengren 3,  Henrik Olsson 2.
Sävehof: Michael Apelgren 6 (1), Victor Fridén 6 (1), Tobias Albrechtson 4, Erik Fritzon 4, Erik Forsell Schefvert 4 (1), Robert Månsson 4, Niclas Barud 4, Victor Röxner 2, Robert Johansson 1, Tobias Johansson 1, Viktor Ottosson 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson