170811_vinst_flensburg_640

HERRARNA VANN MOT FLENSBURG

IK Sävehof inleder säsongen med en turné som går genom Danmark och möten med flera storklubbar för både herr- och damlaget. Träningslägret fortsätter hela veckan och avslutas på söndag med hemresa till Göteborg och ankomst 15:50 till Danmarksterminalen med Stena Danica.

Herrarna började veckan med att möta danska Skive fH i måndags där laget ställde upp med många juniorer och förlorade knappt med 28-30 (13-15)

Målskyttar
William Bogojevic 11, Henrik Johansson 4, Erik Westergren 3, Gzim Salihi 3, Vetle Eck Aga 3, Jonathan Edvardsson 1, Victor Friden 1, Sebastian Karlsson 1, Marcus Aggenfjord 1. Ungdomslandslagets målvakt Anton Hagvall stod hela matchen.

Andra matchen spelades inför en fullsatt Flens Arena där herrarna mötte det tyska Bundesligalaget Flensburg-Handewitt. En uppgift som på förhand såg ut övermäktig ut. Men här går herrlaget ut och gör redan i början på säsongen en riktig bragdmatch när Flensburg besegras med 31-28 (11-12)  Då saknas Johan Jakobsson och Johan Fagerlund på plan.

Målskyttar:
Jonas Larholm 10, Viktor Ottosson 3, Vetle Eck Aga 4, Joakim Larsson 4, Gzim Salihi 5, Jonathan Edvardsson 1, William Bogojevic 3, Sebastian Karlsson 1.

– En bra vecka med mycket träning, matcher och samtal. Självklart är det kul att slå Flensburg och det ger säkert killarna lite extra motivation även om det är tidigt på säsongen. Vi har två matcher kvar och jag kommer matcha laget och spela runt så mycket det går. Det gäller för killarna att visa att de vill gå in och göra sitt bästa, ingen spelar på gamla meriter utan jag vill se hårt arbete på alla positioner. Det som vi tar med oss är från Flensburgmatchen är att vi genomför den enligt planen och det är ett kvitto som är bra att få med sig hem, säger Robert Wedberg

Herrarna spelar ikväll mot TTH Holstebro klockan 17:30 och sista matchen för veckan spelas imorgon mot Aarhus GF 12:30.


Damerna
gjorde sin första match mot Champions League laget och danska mästarinnorna FC Midtjylland i tisdags och kämpande hårt men fick se sig besegrade med 19-24 (7-9) även här spelade många nya spelare och Hanna Örtorp, Elin Hallagård och Julia Eriksson saknades. Nya målvakten Christina Elm började med att göra mål.

Målskyttar:
Amelia Lundbäck 4, Thess Krönell 3, Linnea Pettersson 3, Ida Oden 2, Olivia Mellegård 2, Emma Fernis 1, Johanna Forsberg 1, Filippa Nyman 1, Ebba Lundstedt 1, Christina Elm 1.

Andra matchen spelades mot ytterligare ett danskt topplag när damerna förlorade mot Viborg med 23-28 (11-13), positivt är att man vann de sista 20 minuterna och många av de unga spelarna gjorde en riktigt bra match.

Målskyttar:
Emma Fernis 5, Ida Odén 4, Linnea Pettersson 4, Olivia Mellegård 3, Joanna Lindvall 2, Johanna Forsberg 2, Ebba Lundstedt 2, Amelia Lundbäck 1.

– Ett jättebra och välorganiserat träningsläger som betyder mycket för oss som grupp. Vi är nöjda med vad vi presterat hittills under veckan och det är skönt att vi spelar jämt mot de danska topplagen. Vi har nästan ett helt nytt lag och dessutom har vi flera etablerade spelare borta vilket har gjort att de nya spelarna har fått ta stort ansvar, vilket de gjort. Det känns väldigt bra att vi kommit såhär långt så tidigt på säsongen. Det visar att vi ligger rätt i planeringen och det är viktigt inför säsongspremiären, säger en nöjd Henrik Signell.

 Nästa match för damerna spelas ikväll 16:00 mot TTH Holstebro och sedan avslutas veckan med match mot Aarhus United imorgon lördag 11:00.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..