Herrarna vann i Lund

Sävehofs herrar tog sin tredje raka seger i Elitserien när Lugi slogs tillbaka med 26-22 (16-8). Segern grundlades genom en riktigt bra första halvlek och en stabil laginsats.

Sävehof kom till spel med två raka vinster i elitserien och en treje plats i tabellen. Hemmalaget Lugi låg på en tionde plats och var i stort poängbehov för att inte halka längre ner i tabellen mot kval och nedflyttningsplatserna. Så det var en spännande och viktig match för båda lagen som väntade i Lund.

Killarna satte tonen direkt och ledde efter åtta minuter med 5-0. Hemmalagets första mål kom faktiskt först efter elva minuter då Joakim Bååk gjorde 1-5.  Men efter det svarade Sävehof med ett nytt ryck resultatmässigt, gjorde snabbt ytterligare fem mål och drog då iväg till en ledning med hela 10-1. Då var sjutton minuter spelade av halvleken och nu var uppförsbacken stor för Lundalaget. Men de fick igång sitt spel lite grann mot slutdelen av halvleken och började göra mål. Men Lugi var inte i närheten av att hota Partille-laget i den första halvleken som till slut vanns med 16-8 av killarna. Nu hade laget gett sig själva ett riktigt bra läge inför fortsättning av matchen.

Den andra halvleken inleddes på ett betydligt jämnare sätt än den första. Men Sävehof har bra kontroll på matchen och bevakar effektivt sin ledning. När femton minuter är spelade så leder Partille-laget med 24-15 och är på väg mot en säker seger. Men i slutdelen av halvleken får Lugi ny luft under vingarna och börjar närma sig kraftigt i målprotokollet. Med fem minuter kvar att spela så har ledningen krympt till endast tre bollar. Och nu är det plötsligt match igen i Lund. Men Sävehof tar då tag i spelet igen och Jesper Nielsen spikar slutresultatet till26-22 i slutsekunderna.

Mikael Franzén är väldigt nöjd med lagets insats även fast svackan i slutdelen på matchen höll på att ställa till det lite grann:
– Vi gör en väldigt bra första halvlek på alla sätt. Riktigt bra offensivt, samtidigt som vi spelar väldigt stabilt bakåt. Vi tog bort Lugis anfallsspel på ett riktigt bra sätt och det tar ju tio minuter innan de gör sitt första mål. I den andra halvleken så tappar vi spelet rejält en period och då närmar sig ju Lugi ordentligt men jag tycker att vi reder det ut det till slut.

Mikael berömmer Niclas Barud och Jesper Nielsens defensiva insatser och även Thomas Forsberg som spelade riktigt bra i målet. Men han är noga med att påpeka att hela laget gjorde det bra och hade stor del i vinsten.

– Nu när matchschemat är så pass tight som det är så gäller det att förbereda sig på ett bra sätt. Jag tycker att killarna har gjort det toppenbra under de här perioderna. Vi siktar naturligtvis på att vinna alla matcher så nu är det nya tag på onsdag, avslutar han.

Sävehof tar i och med detta sin tredje raka seger och plockar nu även in några poäng på toppduon Guif och Ystad. Nästa match spelas i Partillebohallen på onsdag när Caperiotumba kommer på besök.

Lugi HF-IK Sävehof 22-26 (8-16)
Lugi: Joakim Bååk 6 (1), Albin Tingsvall 5, Anders Hallberg 5, Simon Stridsberg 2, Niklas Gudmundsson 1, Nemanja Milosevic 1, Jacob Wickman Modig 1, Kristian Meijer 1.
Sävehof: Tobias Albrechtson 5, Eric Forsell-Schefvert 4, Emil Berggren 4, Victor Fridén 4 (4), Tobias Johansson 3, Michael Apelgren 2, Jesper Nielsen 2, Viktor Ottosson 1, Robert Johansson 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..