Herrarna vann hett derby

En match som innehöll kamp, fart och fläkt precis som alla förutspådde, rejäla tag och härliga satsningar gjorde att inledningen var mycket rolig.

Sävehof drar ifrån till 3-0 och Alingsås dundrar in sitt första mål efter 6:55 genom Kristian Bliznac, men innan detta har Johan Jakobsson och Jonathan Stenbäcken stått för en kalasstart. 13:55 är ställningen 7-5 och efter det startar Jonathan Stenbäcken och Erik Fritzon en show utöver det vanliga och inom loppet av femton minuter har de tillsammans gjort hela elva mål.

Thomas Forsberg i Sävehofkassen och Mikael Aggefors i Alingsås mål, gör bägge två en enormt bra första halvlek.

Andra halvlek styr Sävehof i det stora hela men ett tag står det 19-19 och lite darrigt anfallsspel av hemmalaget, lagen följs åt en stund men sen tar hemmalaget över igen och har till och med råd att bränna två straffar på slutet.

Bra i Alingsås var Kristian Bliznac, Björn Iveland och bäste spelare i bortalaget Mikael Aggefors. I hemmalaget var Thomas Forsberg bra bollmotare och extra plus idag till Jonathan Stenbäcken, Johan Jakobsson och bäste spelare i afton, linjekämpen Erik Fritzon som var tillbaka i storform.

IK Sävehof: Robert Johansson 1, Michael Apelgren 1, Jesper Nielsen 1, Tobias Johansson 2, Jonathan Stenbäcken 7, Johan Jakobsson 5, Alexander Stenbäcken 1 och Erik Fritzon 8.
Alingsås HK: Marcus Enström 2, Charlie Sjöstrand 3, Glenn Andersson 1, Anders Rylander 3, Ville Kangas 1, Pontus Johansson 1, Magnus Andreasson 2, Björn Iveland 5 och Kristian Bliznac 6

Domare: Göran Jonsson & Henrik Mäkinen

Publiksiffra: 1800 personer

Pris till bäste spelare:
IK Sävehof – Erik Fritzon
Alingsås HK – Mikael Aggefors

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..