Herrarna vann guld igen!

Det snackades innan herrfinalen om att herrarnas final skulle bli jämn och spännande. Och det blev det till en början, åtminstone i fem minuter då ställningen fortfarande var 3-3. Men sedan var det bara ett lag på planen. Med bland annat en brutalt bra Thomas Forsberg i målet och ett fantastiskt försvarsspel raderade Sävehof ut nästan hela Guifs offensiv. 3-3 blev till 8-3 och i paus helt sjuka 16-7. Sävehof var bättre på varje position. Mycket bättre.

Nu hade bara Guif en chans och det var att ösa på för fullt direkt i den andra halvleken. Men istället var det Sävehof som gjorde fem raka mål efter pausvilan. Det här var inte kattens lek med råttan. Idag handlade det om lekstuga för det största jäkla lejonet som du kan tänka dig.

När det väl gällde som mest så levererade Sävehof en totalhandboll av bästa märke. Man tog med sig sina erfarenheter från cupspelet mot storklubbar som Hamburg och Montpellier och gladde storpubliken i Scandinavium. Med tolv(!) minuter kvar ekade ”Segern är vår” i Scandinavium och i slutet kunde spelarna njuta av situationen.

Det här var inte en perfekt insats, men det var så nära som man kan komma på den här nivån.

IK Sävehof-Guif Eskilstuna 35-18 (16-7)
Målskyttar Sävehof: Johan Jakobsson 9, Erik Fritzon 7, Robert Johansson
5, Michael Apelgren 4, Jonathan Stenbäcken, Tobias Albrechtson och Jesper Nielsen 2, Emil Berggren, Victor Fridén, Erik Forsell-Schefvert och Niclas Barud 1.
Målskyttar Guif: Daniel Båverud 3 och Alexander Karlsson 3, Jimmy Jansson, Richard Blank, Mathias Tholin,
Robin Andersson och Daniel Petersson 2, Patrik Johansson och Mattias Zachrisson 1.

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..