Herrarna vann enkelt mot nykomlingen

IK Sävehofs herrar besegrade nyligen uppflyttade Skånela IF med 31-21 (17-13) på bortaplan och tog i och med det säsongens första vinst i elitseriespelet.

Matchen inleds på ett ganska tajt sätt där Skånela håller jämna steg med de regerande mästarna i upptakten. Allt eftersom tar Sävehof över spelet mer och mer men kan inte skaka av sig sina motståndare målmässigt och när matchens första hälft är spelad leder Partille-laget med fyra bollar, 17-13.

I den andra halvleken är det dock inget snack om vilket lag som är bäst. Sävehof tar tidigt greppet om händelserna på planen och fortsätter att spela bra offensivt samtidigt som man också står för kloka beslut i försvarsspelet. Trots att hemmalaget visar en bra moral och kämpar hårt kan Sävehof glida iväg till en seger med hela tio bollar, 31-21.

– Jag tycker att vi för matchen resultatmässigt under så gott som hela tiden och vi trycker ner dem på ett bra sätt i början på andra halvlek. Det blir en komfortabel seger med tio mål till slut, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Skånela IF-IK Sävehof 21-31 (13-17)

Målskyttar:

Skånela: Viktor Östlund 7, Christoffer Brännberger 7 (2), Jimmy Karlsson 2, Kim Laneklint Bäckman 2, Fredric Haglöf 1, Jesper Östlund 1, Gustaf Hallén 1.
Sävehof: Fredrik Larsson 6, Jesper Nielsen 6, Kristian Bliznac 6, Victor Fridén 4 (1), Kent Robin Tönnesen 3, Viktor Ottosson 3, Michael Apelgren 2, Viktor Rhodin 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..