Herrarna vann dramatisk match

Sävehofs herrar tog en jätteviktig seger i Champions League när Chambery Savoie besegrades med 32-31 (17-18). Emil Berggren avgjorde matchen med ett jätteskott när endast tre sekunder återstod att spela!

Sävehof kom till spel med fyra poäng och en femte plats i tabellen. Gästerna från Frankrike låg på en tredje plats med sex inspelade poäng. Så det var en viktig match för båda lagen som väntade i Scandinavium. För Sävehof var två poäng nästan ett måste för att ha en realistisk chans på fjärde platsen i gruppen som leder till avancemang.

Sävehof startar matchen riktigt bra. Och via effektivt kontringsspel och bra försvar så går killarna fram till en 3-1  ledning efter fem spelade minuter. Men Chambery får då spela en man mera och på två minuter svarar de för tre snabba mål och har då vänt underläget till ledning. Efter det tar fransmännen över taktpinnen och efter tretton minuter tar Mikael Franzén en timeout för att försöka ändra spelbilden. Den ger också ett mycket bra resultat. På åtta minuter har Sävehof hämtat in ett fyramålsunderläge och utjämnar i målprotokollet när Emil Berggren skjuter 12-12. Under den resterande delen av halvleken följs lagen åt spelmässigt. Men det är ändå Chambery som vinner den efter att ha gjort 18-17 med endast några sekunder kvar att spela.

Den andra halvleken inleds på ett jämnt sätt och matchutgången känns väldigt oviss. Men Sävehof tar successivt över taktpinnen och efter elva spelade minuter står det 24-22 till Partille-laget. Killarna spelar nu riktigt bra och Thomas Forsberg i målet svarar för många snygga och viktiga räddningar. Sävehof håller undan i målprotokollet på ett riktigt stabilt sätt och när fem minuter återstår är ställningen 30-27. Men Chambery ger inte upp och svarar för en mycket bra avslutning. Fransmännen sätter 31-31 när femtio sekunder återstår och nu ser det ut som att matchen ska sluta oavgjort. Men en person har andra tankar. Och det är Emil Berggren. När bara tre sekunder återstår får han iväg ett jätteskott som går in bakom Chamberys målvakt. Och Sävehof vinner med 32-31! Vilken avslutning på en riktig rysarmatch.

Killarna vinner en jämn och välspelad match efter en riktigt stark andra halvlek. Emil Berggrens sena avslut blir matchavgörande och nu ser det plötsligt möjligt ut för Sävehof att avancera till åttondelsfinal. Michael Apelgren, Victor Fridén och Thomas Forsberg svarade alla för riktigt bra insatser. Men bäst på planen var ändå Emil Berggren som svarade för sju mål och dessutom avgjorde matchen. Men samtliga i laget ska känna sig nöjda med vad de presterade under matchen.

IK Sävehof-Chambery 32-31 (17-18)
Målskyttar: Emil Berggren 7, Michael Apelgren 7, Victor Fridén 6 (3), Jesper Nielsen 3, Tobias Johansson 3, Eric Schefvert 2 (1), Viktor Ottosson 1, Erik Fritzon 1, Robert Johansson 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..