Herrarna vann även dom premiären

Efter en överkörning av damerna i matchen innan är det herrarna och de regerande mästarna som kliver in på planen. De ska försöka försvara guldet ifrån våren och dagens motståndare är Hammarby IF ifrån Stockholm.

”Bajen” inleder matchen starkt och attackerar med kraft och tar ledningen med 2-0. Det är som att Sävehofspelarna fortfarande är i spelargången. Men efter fint initiativ av bland annat Victor Fridén är laget tillbaka, 2-2.

Båda lagens målvakter har svårt att komma åt bollen och lagen följs åt de första 14 minuterna. Men då gör Sävehof ett litet ryck tack vare hårt slit av Robert Johansson som utökar ledningen och sedan skapar en straff som Victor Fridén sätter säkert i målvaktens vänstra kryss. Något som stack ut i först halvlek var Sävehofs kantspel där de var snäppet bättre än ”Bajen”.

I andra halvlek börjar Partillelaget dåligt med flera tekniska misstag och ett bra 3-2-1 försvar av gästerna sätter stop för målen. Men efter ett tag får Sävehof ordning på anfallsspelet och håller ett tre måls avstånd till dem. På slutet av matchen kan de kontra in en del mål och vinner med sex bollar.

Tränaren Mikael Franzén tycker att laget var lite spända innan matchen och att Hammarby var mer lugna i inledningen. Han nämner också att det är Sävehof som har pressen på sig i år. Laget tog många felbeslut i anfallet och försvarsspelet kunde varit mycket bättre.

– Jag är inte jättenöjd framåt, det är för mycket felbeslut och vi måste ha mer tålamod.

Han berömmer Hammarby för deras försvar men överlag tycker han att Sävehof är det bättre laget och är jättenöjd med två poäng efter premiären.

IK Sävehof – Hammarby IF 28-22 (15-13)
Victor Fridén 7 (3), Tobias Albrechtson 5, Fredrik Larsson 5, Viktor Ottosson 4, Jesper Nielsen 4, Eric Forsell-Schefvert 1, Erik Fritzon 1, Robert Johansson 1, Emil Berggren 1.

Pris till bästa spelare:
IK Sävehof – Tobias Albrechtson
Hammarby IF – Rasmus Båverud

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström

Publik: 1188

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..