Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 3, HK Malmš - SŠvehof

HERRARNA UTSLAGNA I KVARTSFINAL

Säsongen är över för Sävehofs herrlag efter att laget föll med 23-25 borta mot Malmö på onsdagskvällen. Kvartsfinalserien mellan lagen slutar därmed 0-3.
– Det är tillfälligheter som avgör, sammanfattade Anders Eliasson efteråt.
Efter två inledande förluster på kvartsfinalspelet behövdes det en vinst för IK Sävehof om säsongen skulle förlängas. Så blev det dock inte, utan HK Malmö kunde vinna med 25-23 efter full tid. Det var länge en jämn tillställning och lagen följdes åt målskyttemässigt. I halvtid var det Sävehof som ledde med en boll och det fanns därmed något positivt att ta sig an de sista 30 minuterna med. Med drygt fem minuter kvar av matchen kom dock ett litet ryck från hemmalagets sida och även om Sävehof var på väg att komma ikapp så räckte det inte hela vägen.
– Det var en jämn och bra match. Vi ledde i halvlek och förde den i stora delar, säger manager Anders Eliasson om matchen.
– Det är tillfälligheter och vissa sekvenser i matchen som avgör så att det går Malmös väg. I vissa fall kanske det är orutin från vår sida, men sammantaget var de här tre matcherna väldigt jämna och de kanske har stolpe in. Men det är något man är värd och det är bara att gratulera.

Den första kvartsfinalen mellan lagen slutade 22-18 till Malmö och den andra vann de efter förlängning. Det har varit jämna matcher och Eliasson menar att en fjärde match inte hade varit orättvis.
– Det borde egentligen ha varit minst en fjärde match, kan jag tycka. Laget har gjort bra ifrån sig och hade varit värda det. Jag är stolt över spelarna och ledarna, vi har stått upp mot ett Malmö som tillhör favoriterna och som kom tvåa i serien. Det är små marginaler som avgör.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..