Herrarna utjämnade matchserien

IK Sävehofs herrar vann den andra kvartsfinalen mot IFK Skövde på bortaplan med 32-28 (16-13) och utjämnade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.

Det var ett revanschsuget herrlag som reste till Skövde för att spela den andra kvartsfinalen mot IFK Skövde på bortaplan. Sävehof hade förlorat den första matchen i Partille med tre bollar, 23-26 och var nu piskade att vinna för att inte hamna i en rejäl brygga. Samtidigt ville ju hemmalaget ta ett rejält grepp om kvartsfinalserien genom att ta sin andra raka seger. Så det var upplagt för en spännande match i Skövde Idrottshall.

I en fullsatt hall är det Skövde som börjar bäst och gör matchens första mål efter 52 sekunder via Niklas Forsmoo. Sävehof kommer dock snabbt tillbaka i tillställningen och bara minuter senare har killarna vänt underläget till ledning med 2-1. I hemmalagets mål börjar Mikael Appelgren att storspela och svarar för många fina räddningar. Då Skövde dessutom är väldigt effektiva och svarar för många mål framåt så leder det fram till att Västgötarna tar över spelbilden och rycker åt sig en ledning. När tolv minuter är spelade leder de med tre bollar, 9-6. Sävehof får bättre kontroll på spelet ju längre halvleken lider och efter drygt tjugo spelade minuter sitter killarna i förärsätet och leder med en boll, 11-10. En ledning som växer ytterligare under halvlekens slutskede och när trettio minuter är spelade är ställningen 16-13 till Sävehof som nu hade tagit ett litet grepp om händelserna.

Skövde startar den andra halvleken piggt och på bara fem minuter har man hämtat in underläget och kvitterat ställningen till 17-17. Sävehof tar dock snabbt tillbaka initiativet genom att göra tre raka mål och kan återigen gå ifrån till en ledning med tre bollar, 20-17. När drygt femton minuter har spelats avbryts matchen kort då den tillresta Sävehof-klackens läktare gått sönder och de tillresta supportrarna tvingas flytta om. Ställningen är då 22-22 och utgången av matchen känns väldigt oviss. Sävehof kämpar väldigt hårt och för även utdelning för sitt hårda jobb. Med fem minuter kvar att spela är ställningen 30-27 till Partille-laget som är på väg mot en viktig seger. Och killarna bevakar sin ledning effektivt under slutminuterna. När slutsignalen ljuder har Sävehof vunnit med 32-28 och utjämnar i och med detta kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.

En skön seger för killarna som fick en fin revansch från hemmaförlusten i torsdags. Nu är kvartsfinalserien vidöppen igen och nästa kamp spelas den 10 April i Partille. Avkast sker klockan 19.30

Mikael Franzén är väldigt nöjd med vad laget presterade och gläds över vinsten.

– Det här var en tät match där vi satt förarsätet under nästan hela tiden, förutom i inledningen. Vi spelade mycket bättre än i torsdags och var även bättre förbereda på vad Skövde skulle hitta på. Vi var klart värda den här segern, tycker jag.

Mikael berömmer Fredrik Larsson som var stark offensivt och svarade för nio mål. Även Thomas ”Foppa” Forsberg i målet lyfts fram.

– Nu ska vi träna ganska tufft i början på den kommande veckan och försöka hitta lite spets både offensivt och defensivt. Det finns inte så många hemligheter att plocka fram längre, men vi ska försöka läsa in oss på lite detaljer, avslutar han.

IFK Skövde-IK Sävehof 28-32 (13-16)

Målskyttar:

Skövde: Rasmus Wremer 6 (2), Tobias Warvne 5, Jonas Samuelsson 5, Andreas Nilsson 4, Niklas Forsmoo 4, Markus Hagelin 2, Daniel Komayesh 1, Adam Samuelsson 1.

Sävehof: Fredrik Larsson 9, Emil Berggren 8 (1), Erik Fritzon 5, Erik Forsell Schefvert 3, Victor Fridén 3, Tobias Albrechtson 2, Niclas Barud 1, Viktor Ottosson 1.

Domare: Jonas Johnsson / Stefan Silferberg

Publik: 1400

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..