Herrarna tog revansch på Drott

En öppningsmatch så här efter ett mästerskap skall präglas av en längtan efter handbollsmatcher, glädje, fight och kamp och precis så var faktiskt inledningen av den här matchen. Två lag som verkligen ville visa upp sig och verkligen bjöd på dessa ingredienser, ibland kanske lite väl mycket.

Sävehof tar ledningen med 5-3 och fem olika målskyttar, men bara en liten stund senare var ledningen 5-7 för Halmstadlaget. Drott behåller taktpinnen en stund men efter hand tar hemmalaget över igen och detta genom stabilt försvar samt flygande kontringar. Lite stök med utvisningar för bortalaget gör att hemmalaget under en kort period spelar 6 mot 3 spelare och ledningen med 14-12 i pausen kanske borde varit lite mer för Sävehof. Duktiga spelare i första halvlek var Thomas Forsberg i hemmakassen, Viktor Ottosson på vänsterkanten samt Jonathan Stenbäcken, i Drott ger vi några extra plus till skytten Johnny Olsson och David Löfgren ute på vänsterkanten.

Andra halvlek var till en början svängig och Drott tog åter igen kommandot och skaffar sig en ledning med 18-19, varpå Sävehof tar sig i kragen och skaffar sig ett ryck och går ifrån med 32-21, dessa två bollar växer till fyra upp och slutligen 31-26. Totalt sett en match där bägge lagen verkligen ville vinna, stundtals lite slarvigt spel, men en härlig kamp. I Drott kretsade mycket kring vänster nio med Johnny Olsson och vänster sex med David Löfgren, den sistnämnde fick pris till bäste spelare i bortalaget. I hemmalaget fanns det en helt annan bredd och hela elva målskyttar vittnar även om detta, pris till bäste spelare i hemmalaget gick idag till Viktor Ottosson, men Johan Jakobsson var härlig att se med vassa avslut stundtals.

IK Sävehof: Robert Johansson 1, Michael Apelgren 2, Victor Fridén 4, Tobias Johansson 3, Jonathan Stenbäcken 4, Viktor Ottosson 5, Johan Jakobsson 5, Alexander Stenbäcken 1, Niclas Barud 1, Emil Berggren 2, Erik Fritzon 3.
HK Drott: Mathias Adjovi 2, Hans Karlsson 1, Martin Bystedt 1, Johnny Olsson 7, Michael Mattsson 3, David Löfgren 7, Anton Halén 1, Christoffer Johansson 1, Diego Perez Marne 3