Herrarna spelar Challenge Cup i Minsk.

IK Sävehof ställs mot HC Victory Regia Minsk från Vitryssland.

Laget är i stort sett okänt på det internationella planet och har inte deltagit i några cuper sedan 2008 då de åkte ut i tredje omgången av Challenge Cup. IK Sävehof utklassade PGU Tiraspol med 88 – 45, samtidigt som HC Victory slog A.C PAOK från Grekland med 55 – 47. Sävehof börjar borta i Minsk den 15/16 februari med returmöte i Partillebohallen den 22/23 februari. Kvartsfinalerna lottas den 25 februari.

 – Vi vet ingenting om laget, utan vi får läsa på och se vad som finns från deras tidigare matcher i cupen. Men de har tagit sig vidare och vi har respekt för alla motståndare. Det är svårare när man inte kan läsa in motståndarna på samma sätt som i Elitserien.

Vårt fokus ligger i första hand på Elitserien men självklart satsar vi på att ta oss så långt som möjligt även internationellt. Vi har många spelare som inte testat på att spela internationellt cupspel tidigare så det är en viktig del i deras utveckling för framtiden. Vi tror på att man måste ut och möta annat motstånd för att bli bättre. Det är en del av den målsättningen som alltid finns i Sävehof, Säger Magnus ”Bagarn” Johansson

Läs mer på www.eurohandboll.com

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..